domin_jaw Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam po raz pierwszy wszystkich użytkoników, mam taki problem z moim scenikiem I 1.8. Czasami zdarzy się, że mój scenic nie chce odpalić. Rozrusznik kręci ale nic się nie dzieje, ponowne próby odpalenia również nie przynoszą rezultatu. Dopiero po odczekaniu 5-10 minut odpala. Akumulator jest prawie nowy. Dodam również że gdy samochód po przejechaniu kilku kilometrów stoi np. w korku to strasznie nim trzęsie, ale tylko na biegu jałowym, są to takie szarpnięcia co jakiś czas. Z czym może być problem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Czytaj o czujniku położenia wału i silniczku krokowym. Masz Scenica phII. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin__j Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 miałem podobny problem i winowajcą tego był silniczek krokowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zakk Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 w moim przypadku były problemy z odpaleniem rozgrzanego już silnika. po wyczyszczeniu czujnika położenia wału jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbarann Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 domin_jaw, czyli jak widzisz masz parę trafów... ja przypuszczam że krokowy, choć przeczyść też czujnik położenia wału, może faktycznie syfu tam się nazbierało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Potwierdziły się rozwiązania problemu dokładnie opisane na forum. Proszę szukać szczegółów w istniejących tematach. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts