pa_blo Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Witam wszystkich, Mam oto taki problem z syreną, która non stop wyje. Podczas wymiany rurki od klimy, która podczas operacji włożenia jej na swoje miejsce dotknęła syreny w miejscu gdzie wchodzi kluczyk do jej wyłączenia. Widziałem tylko jak przeskoczyła iska po czym załączyła się syrena. Nie da się jej wyłączyć z pilota, kierunkowskazy nie mrugają ewidentnie coś z syreną. Odłączyłem aku na kilki minut ale nic to nie dało. Syrenę wyłączyłem ale co teraz ? kupić nową ? tylko jaką, nie wiem jaki to alarm bo to nie ja go zakładałem. Z góry dzięki za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Nie ma znaczenia jaki alarm. Kup nową syrenę z własnym zasilaniem i po problemie. Sprawdź ewentualnie na ile przewodów jest syrena. Jeżeli na 2 przewody to standardowy alarm i każda syrena będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jeżeli jest na kluczyk to znaczy że jest z własnym zasilanie i taką musisz kupić a teraz wyłącz ją kluczykiem Podejrzewam również że jeżeli zaiskrzyło to znaczy że spaliłeś bezpiecznik zasilający tą syrenkę i ona to teraz traktuje jako próbę odłączenia jej od zasilania. Znajdź bezpiecznik od syrenki wymień i wszystko będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa_blo Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 A gdzie takowy bezpiecznik szukać ? w samej syrenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Nie - szukaj po przewodach (wychodzących z syreny) gdzie wchodzą , przeważnie zasilający jest czerwony lub żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Syrena raczej nie posiada bezpiecznika. Jeszcze przynajmniej nie widziałem. Może to wina samego alarmu a nie syreny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa_blo Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Nie wydaje mi się, ponieważ po zamknięciu auta i np. włożeniu ręki do środku zaczynają mrugać kierunkowskazy na znak, że włączył się alarm. Syrena wyje non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Sprawdź i podaj jakie masz kolory przewodów przy syrence i gdzie ją masz zamontowaną. Czy wiesz gdzie masz centralkę alarmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa_blo Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Dziś rozkopałem pół samochodu i udało się znaleźć centralkę. Porozbierałem wszystko ale żadnych bezpieczników nie znalazłem. Dopiero jak głębiej poszukałem znalazłem na kablach kostkę z dwoma dodatkowymi bezpiecznikami, jeden z nich 7,5 był przepalony. Po wymianie wszystko działa bezproblemowo. Mam jeszcze pytanie: czy ktoś się orientuje jak uaktywnić czujniki ? jak włączę alarm to niestety czujniki nie reagują, są powtykane w centralkę. Jest na to jakiś kod ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Jak już znalazłeś centralkę to teraz podaj jak się nazywa alarm i jego typ (przeczytaj z centralki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi