Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Recommended Posts

Witam!

 

Mam nastepujacy problem: klimatyzacja (klimatronic) w moim samochodzie ( renault megane II kombi ) nagle przestała działać. Panel do klimatyzacji i nawiewu nic nie wyswietla (NIE DZIAŁA). Bezpiecznik podstawowy OK.

 

Proszę o szybką odpowiedz.

Pozdrawiam

 

Temat przeniosłem do odpowiedniego działu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kolejny w gorącej wodzie kąpany. Wentylacja działa? Jak naciskasz guziki to coś się dzieje? O jakim podstawowym bezpieczniku mówisz? Coś było montowane w okolicach panelu jakieś radio czy coś innego, psikane sprayem do nawiewów, wkładanie paluchów nie tam gdzie trzeba?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Witam, mam taki sam problem, gdzie szukać odpowiedzi? czy ktoś może mi pomóc? sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w kabinie i pod maską- są OK, klimatronic się nie podswietla, nie działa nawiew, klimatyzacja, PROSZĘ O POMOC

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ucho-boss, sprawdź dokładnie bezpiecznik w kabinie /drugi od góry 15A/. Najlepiej jakbyś miał inny na podmianę. Ten bezpiecznik u mnie był powodem nie działającego climatronica, nawiewu, zapalniczki i spryskiwaczy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Witam.

Ja natomiast mam następujący problem z moim scenikiem II 2003r.

Nawiew działa mi na każdym biegu, natomiast klima tylko na 1. Gdy przełącze na wyższy bieg, to działa sam nawiew i wieje cieplym powietrzem. Spręzarka niby działa i czynnik w układzie klimatyzacji też jest.

Jeżeli ktoś się orientuje, to proszę o pomoc

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

no hej

Ja też mam problem z klimą (megane II ph II 1,9 dci), jeszcze w minionym sezonie śmigała chć coś przerywało, raz chodziła, raz nie... w serwisie powiedzieli(tak na telefon), że do wymiany jakaś kostka(kable) przed zimą jeszcze śmigała, bo wyczyściłem i nabiłem w warsztacie zajmującym się klimatyzacją , a teraz nic ani ruchu, zadnej reakcji choć kontrolka się świeci (manualna) - jakby brak prądu ? Bezpiecznik drugi z góry w kabinie sprawdzałem i wymieniłem i dalej nic -co robić ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Tak jak w serwisie powiedzieli, sprawdzić złącze sprężarki ( była wada fabryczna ), i ewentualnie złącze czujnika cisnienia.

Warto tez podjechać na clipa, powie pewnie co i jak.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dotarłem do złącza sprężarki, mimo kombinacji nie zadziałało, co można zrobić ? i gdzie jest złącze czujnika ciśnienia ? gdzie ten sterownik ? zrobiło się ciepło i cierpię :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!