mily Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam! Mam nastepujacy problem: klimatyzacja (klimatronic) w moim samochodzie ( renault megane II kombi ) nagle przestała działać. Panel do klimatyzacji i nawiewu nic nie wyswietla (NIE DZIAŁA). Bezpiecznik podstawowy OK. Proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam Temat przeniosłem do odpowiedniego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonescu Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Kolejny w gorącej wodzie kąpany. Wentylacja działa? Jak naciskasz guziki to coś się dzieje? O jakim podstawowym bezpieczniku mówisz? Coś było montowane w okolicach panelu jakieś radio czy coś innego, psikane sprayem do nawiewów, wkładanie paluchów nie tam gdzie trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ucho-boss Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam, mam taki sam problem, gdzie szukać odpowiedzi? czy ktoś może mi pomóc? sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w kabinie i pod maską- są OK, klimatronic się nie podswietla, nie działa nawiew, klimatyzacja, PROSZĘ O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babus Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ucho-boss, sprawdź dokładnie bezpiecznik w kabinie /drugi od góry 15A/. Najlepiej jakbyś miał inny na podmianę. Ten bezpiecznik u mnie był powodem nie działającego climatronica, nawiewu, zapalniczki i spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasey Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witam. Ja natomiast mam następujący problem z moim scenikiem II 2003r. Nawiew działa mi na każdym biegu, natomiast klima tylko na 1. Gdy przełącze na wyższy bieg, to działa sam nawiew i wieje cieplym powietrzem. Spręzarka niby działa i czynnik w układzie klimatyzacji też jest. Jeżeli ktoś się orientuje, to proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekfi Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 no hej Ja też mam problem z klimą (megane II ph II 1,9 dci), jeszcze w minionym sezonie śmigała chć coś przerywało, raz chodziła, raz nie... w serwisie powiedzieli(tak na telefon), że do wymiany jakaś kostka(kable) przed zimą jeszcze śmigała, bo wyczyściłem i nabiłem w warsztacie zajmującym się klimatyzacją , a teraz nic ani ruchu, zadnej reakcji choć kontrolka się świeci (manualna) - jakby brak prądu ? Bezpiecznik drugi z góry w kabinie sprawdzałem i wymieniłem i dalej nic -co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemyk Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Tak jak w serwisie powiedzieli, sprawdzić złącze sprężarki ( była wada fabryczna ), i ewentualnie złącze czujnika cisnienia. Warto tez podjechać na clipa, powie pewnie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasey Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 U mnie był tzw. sterownik klimatyzacji. Cena za część ok. 200 zł z wymianą 400 ( dużo rozbierania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekfi Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 dotarłem do złącza sprężarki, mimo kombinacji nie zadziałało, co można zrobić ? i gdzie jest złącze czujnika ciśnienia ? gdzie ten sterownik ? zrobiło się ciepło i cierpię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts