Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

[[Template forums/front/topics/postContainer is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

No nie wiem!

U mnie wystarczy zdjąć pasek i odkręcić alternator (żeby był lepszy dostęp - 3 śruby) i chyba 4 od sprężarki + spuszczenie czynnika i odkręcenie dwóch przewodów układu klimatyzacji od sprężarki. Oczywiście wcześniej trzeba odciągnąć czynnik chłodzący.

600 zł to chyba razem z robocizną?

Witam, raz jeszcze chciałbym zapytać, aby się upewnić. Użyłem opcji googluj i znalazłem coś, ale nie jestem pewien czy to u mnie też się sprawdzi.

Klimatyzacja ruszyła, z tym że z panelu włącza się na chwilę, a bezpośrednio z akumulatora działa cały czas.

Czy tak zwany "Presostat" to jest właśnie to co powoduje wyłączanie się elektromagnesu (czy też całej klimy)?

Czy błąd czujnika nie powinien być odnotowany w komputerze?

Czy przy wymianie tego presostatu też trzeba spuszczać czynnik?

Czy zamiast wymieniać od razu presostat można na pewien czas włączać klimę ręcznie za pomocą jakiegoś dodatkowego włącznika, jest w tym jakieś zagrożenie jeśli będzie to zrobione z bezpiecznikiem?

Cewka kosztowała 460zł. Myślę że to powinna być nowa cewka, tzn. mam taką nadzieję.

Pozdrawiam.

Przemo, dzięki za szybką odpowiedź na poprzedniego posta.