piratt Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Wszystkich, Czy mógłby mi ktoś opisać, czym różnią się poszczególne ustawienia przełącznika świateł, w zależności od tego czy się ma automatycznie włączane światła mijania, czy nie, gdy posiada się halogeny? Najlepiej w Megane III Coupe (chociaż pewnie podobnie jest w pozostałych modelach). Chodzi mi o to czy są w obu przypadkach dostępne są wszystkie te same opcje (wyłączone wszystkie światła, włączone postojowe, halogeny, itd.), czy np. posiadając tą opcję, ma się tych możliwości mniej Pozdrowienia, piratt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Halogeny nie mają żadnego związku ze światłami mijania. W pierwszych modelach (z nieaktywnymi światłami do jazdy dziennej) światła mijania włączały się razem z zapłonem i przełącznik do niczego w zasadzie nie służył (poza włączaniem postojówek). W autach z aktywnymi światłami do jazdy dziennej pozycja 'auto' na przełączniku powoduje automatyczne zapalenie się świateł o zmierzchu aczkolwiek wciąż można włączyć światła mijania samemu ustawiając przełącznik na odpowiednią pozycję (np. gdy pada deszcz a światła mijania same się nie włączyły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piratt Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 A nie jest tak, że pozycja 'auto' zastępuje w nich inną opcję (np. zawsze wyłączone)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 W takim razie musi wypowiedzieć się ktoś kto nie ma czujnika zmierzchowego. Ewentualnie zerknę do instrukcji obsługi jak wrócę do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 w Lagunie tata nie ma dziennych, na "AUTO" mijania włączają mu się po zmierzchu, w ciągu dnia nie świeci nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piratt Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Dziękuję za odpowiedzi Kubal, udało Ci się może sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalz Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Przy zapalonym silniku w pozycji zero jak i "auto" świecą się światła dzienne. W pozycji "auto" działa też czujnik zmierzchu czyli światła same z dziennych przełączą się na mijania (jak się ściemni bądź jak wjedziesz do tunelu). pozdr. r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Ja sobie zrobiłem coś takiego w moim autku - podjechałem do gościa, który miał oryg. komputer to renaulta. poprosiłem go o wgranie opcji z automatycznymi światłami - rozumiem przez to włączenie się świateł tuż po odpaleniu auta. mam taką opcję w peugeocie 407 i jest bardzo wygodna. Każdemu polecam. zapłaciłem 60 zł ( robiłem też inne rzeczy typu zmiana języka komputera itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) Odświeżę trochę, kupiłem megane 3 coupe i w instrukcji jest "menu osobistych ustawień" i tu jest napisane że jest opcja włączenia i wyłączenia automatycznych świateł, natomiast jak sprawdzałem w aucie to nie ma tej opcji, ktoś może powiedzieć dlaczego nie ma? Albo jak ją odblokować ? już się dowiedziałem - jedynie clipem . Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez snowday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi