jakub99 Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam mam taki problem z megane 2 dci ostatnio jechałem wszystko normalnie chce zmienić bieg a nie idzie zatrzymałem się zgasiłem samochód biegi działają nacisnąłem kilka razy sprzęgło zapaliłem samochód i jest ok. na następny dzień chciałem ruszyć znowu nie szło ale odpaliłem kilka razy i znowu działa sprzęgło działa normalnie nie ciągnie pedał twardy co to może być proszę o porady pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
select2007 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, u mnie jest problem innego typu: sprzęgło łapie na samym końcu. zastanawiam się czy jest możliwość podciągnięcia sprzęgła, czy wymiana. Jeżeli wymiana to podpowiedzcie co dokładnie musze kupić. Wiem tarcze, ale czy wysprzęglik też sie wymienia, a dwumas też trzeba?? Samochód nie szarpie nie stuka ale ma już ponad 190 tys i chyba trzeba wymieniać wszystko ? proszę o porade . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Ja bym stawiał na płyn hamulcowy albo ten wysprzęglik a hamulec był taki sam przed zgaszeniem i czy sprzęgło nie było twarde bądź miękkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts