dareK góra Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Co jakiś czas pojawia się problem z uruchomieniem silnika po dłuższym postoju,a dodatkowo towarzyszy temu jeszcze bardzo dziwny dźwięk ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Coś więcej podaj Po jak długim postoju :) Dla mnie dłuższy to dwa miesiące ;-) jednak wtedy też nie powinno być problemu, no chyba, że akumulator padaczka. Jaki dźwięk :) Dzwięków jest cała masa i dla jednogo mogą być one normalne a dla innego dziwne ;-) Określ dokłanie - stuka, metaliczny, furkoce jakby coś o siebie ocierało, piszy lub jeszcze coś innego. Określ dokładnie gdzie ten dźwięk Jak idziesz do lekarza to też mówisz gdzieś mnie boli ;-) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 jesli taki metaliczny dzwiek to kolo zmiennych faz rozrzadu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareK góra Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Do Prezesa. Pisząc dłuższy postój miałem na myśli około 8 godzin, a co do dźwięku - jest to bardzo dziwne tyrkotanie, z którym po raz pierwszy się spotykam.Co najdziwniejsze , nie jest to systematyczne i na pewno nie z winy akumulatora(sprawdzany na testerze-nie ma spadku napięcia podczas obciążenia)Nigdy nie zdarzyło mi się to na ciepłym silniku.Meganka ma przejechane 37 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Co do tych dziwnych odglosow to też mam te dzwieki i w serwisie renault mialem wymieniane kolo rozrzadu po 16 000 km teraz mam 32 000 i znowu sie to pojawia:/ Wydaje mi sie ze jest to poprostu bład tej firmy. Tylko ze teraz bedzie mnie to troche kosztowac bo gwarancja sie skonczyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorpeda77 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 mam to samo ale tylko przy niskich temp w lato motor igła dzwięk jakby sie tam coś posypało i sie miele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi