marcin.lipka Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam to mój pierwszy post na forum. Mam taki problemik ze Scenikiem 1.9 TDi 1999r wersja 2000r, mianowicie pedał gazu po wciśnięciu nie wprowadza silnika na obroty, obroty utrzymują się na poziomie 1500 i co najdziwniejsze jak włączam podgrzewanie przedniej szyby wszystko wraca do normy, jeśli podgrzewanie się wyłączy błąd pojawia się znów i w czasie jazdy silnik słabnie. Włączam wtedy podgrzewanie i silnik z powrotem dostaje odpowiednią siłę i wchodzi na obroty. Mieliście może taki problem, może ktoś wie co może być przyczyną takiego zachowania się samochodu? Ps: Jeśli chodzi o potencjometr gazu to został wymieniony jakiś miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Podaj dokładnie jaki masz silnik, albo dti albo dCi. Łatwiej będzie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-wroc Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 witam wszystkich mam meganke 1,9dti 98 rok pojawil sie umnie problem mianowice podczas jazdy autem utrzymujac je na rownych obrotach pojawia sie cos takiego ze auto zwalnia samo i spadaja obroty i niema mocy po zdjeciu nogi z gazu i ponownym nacisnieciu auto se zrywa i jedzie ale po chwili sytulacja sie powtarza prosze o pomoc bo sam niemoge znalesc przyczyny co moze byc dodam ze podmienilem przeplywke odpinalem mase i nic, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twardy Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 potenciometr pedału gazu lub nastawnik na pompie ja sprawdził bym na początku te rzeczy. Doczytałem właśnie że wymieniłeś potenciometr , zostaje tylko nastawnik na pompie pompa vp30 z elektroniką podobną jak vp44. Często siada w nich sterownanie od przycinajacego się przestawiacza kąta wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts