inozbik Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Gdzie w silniku 2.0 16v F4R znajduje się czujnik położenia wału? Bardzo proszę o zdjęcie albo dokładną instrukcję. Mój samochód od wczoraj nie chce odpalić, elektryka działa, rozrusznik pięknie kręci ale nie odpala, wciąż miga kontrolka od immo, nie wiem o co chodzi.. Czytałem na forum że wina może być w tym czujniku, bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 W każdym silniku Renówki (Megane/Scenic) ten czujnik jest w tym samym miejscu. Użyj opcji szukaj i sprawdź czy rzeczywiście tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inozbik Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Tak jak pisałem, szukałem nie znalazłem takiej informacji która by mi pomogła to zlokalizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 http://megane.com.pl/megane-i-phii-auto-ni...k+po%B3o%BFenia tak na szybko, silnik jest inny, ale miejsce to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasilewp Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) ponawiam pytanie odnośnie położenia czujnika w silniku f4r 2,0 16v, przewaliłem forum i za cholerę nie mogę go znaleźć w moim aucie. Proszę o zdjęcie, ewentualnie jutro wrzucę fotę i poproszę o pomoc w znalezieniu edit: link do zdjęcia Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez wasilewp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisp Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Na tym zdjęciu masz przewody wodne i termostat w bloku silnika. A czujnik jest pod nim, centralnie na łączeniu silnika i skrzyni. Nie jest wkręcany w otwór, jest to łukowo wygięta blaszka przykręcana na 2 śrubki "10". Wskazany klucz fajkowy lub nasadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Niestety, w tym silniku znaleźć cokolwiek co nie jest na samej górze, nie jest prosto. Czujnik znajduje się na łączeniu skrzyni biegów z blokiem silnika. Na górze tego połączenia. Przez niewielkie okienko w obudowie skrzyni, czujnik "patrzy" na zębatkę koła zamachowego. Jak wcześniej pisałem, w tym silniku, nie widać go z góry. Ogólnie wiem gdzie się on znajduje, ale szukać musiałbym go na wyczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezello Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Jak rozwiązał sie problem? Mam identyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruku1981 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Czujnik jest wkręcony w okolicy łączenia skrzyni biegów z silnikiem z przodu silnika. Stojąc przodem do auta po prawej stronie. Przykręcony na 1 śrubę 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djleonn Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Dokładnie jak kolega piszę, czujnik znajduję sie na łączeniu skrzyni z silnikiem od strony chłodnicy, dojście najlepiej od spodu. Przykręcony na jedną śrubę (klucz 10) MeganeIIPhII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi