pracus Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 z góry przepraszam za odgrzanie kotleta sól dała się w znaki i świeży nabytek zastrajkował i zgubił tłumik w zaspie - cały skorodowany więc tylko na szrot i szukam czegoś dla siebie ale niestety mam problem i mam nadzieję że pomożecie. Problemem jest fajny silnik 2.0 16V w coupe. Chcę tłumik pod ten silnik. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Chcę tłumik pod ten silnik. A co to, prośba do Św. Mikołaja? Spóźniłeś się kilka dni :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pracus Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 sorki już będę grzeczny a tak na serio to oczywiście chcę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Najlepiej podjedź do tłumikarza w okolicy, dobierze Ci z katalogu. Do coupe musi być od coupe, bo od htb będzie wystawać za zderzak, a od Scenica prawdopodobnie nie zmieści się. Może majster Ci zaproponuje jakiś uniwersalny, wyjdzie taniej niż katalogowy, tylko żeby nie wsadził bubla od mniejszej pojemności bo zmuli furę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Akurat wszystkie megane koncowy miały taki sam i to nie zależnie od nadwozia i silnika Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ojinau, to dlaczego w coupetach końcowy od coupe wystaje? Końcówka jest dłuższa, poza tym, w coupe wydech jest wyprowadzony po skosie do tyłu, a sceniki/htb rurę mają wygiętą do ziemi i schowaną pod zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Co nie zmienia faktu ze sama konstrukcja tłumika jest taka sama, pucha mocowania, różni się jedynie końcówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 No chyba, że tak Każda konstrukcja działa na tej samej zasadzie. Ale wstawiać wydech z htb do coupe i przerabiać końcówkę - to nieciekawe rozwiązanie, bo od razu tracisz gwarancję na wydech (naruszenie powłoki - szybko pojawi się rdza) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pracus Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 ale mi nie chodzi o zamiennik serii tylko o coś fajnie pracującego pomysł z podjechaniem do tłumikarza odpada bo zazwyczaj wciskają buble które u nich zalegają. Miałem tak z golfem, nasłuchałem się przy tym że bańka mała [ Dodano: 2011-01-04, 16:49 ] a co sądzicie o tłumiku PROEX ? http://allegro.pl/tlumik-proex-renault-meg...1394282502.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fulcrum Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja też szukałem jakiegoś fajnego tłumika do 2.0 16v wolnossący. Niestety z dedykowanych i dobrze wyglądających znalazłem tylko SuperSprinta. Fajna sprawa choć koszt potrafi przerazić (koło 4 kPLN)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pracus Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 to zabija ja zamówiłem tego proexa 300zł + przesyłka. Czekam aż przyjedzie i napiszę co i jak. Na ten moment gościu sprawia wrażenie znawcy tematu i chętnie jeszcze doradza pomimo tego że nie było do końca wiadomo czy zamówię [ Dodano: 2011-03-07, 18:27 ] szukałem szperałem trafiłem na proex przekonał mnie temat na meganecoupe tutaj jest link http://forum.meganecoupe.pl//viewtopic.php...c&start=210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi