detomasso Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Haj! Jak pewnie nie jeden z Was stoję przed dylematem wyboru odpowiedniego oświetlenia do mojej Megi. Jako że NIE jestem posiadaczem świateł ksenonowych, wymarzyłem sobie zakup żarówek zbliżonych kolorem światła to dziennego tudzież białego. Na forum jest kilka tematów na temat oświetlenia, ale żaden nie jest poświęcony stricte wyborowi i porównaniu konkretnych modeli żarówek. Za pośrednictwem tego wątku chciałbym rozpocząć dyskusje na ten temat. [mile widziane wszelkiego rodzaju fotki] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Bardzo ładnie wyglądają Osram, Tungusram i Philips w wersjach +30%, czasem też można spotkać Tungusram +50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detomasso Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Na dobry początek chciałbym poddać ocenie PHILIPS blue vision VS OSRAM cool blue. Cena, żywotność, filtr UV i jakość światła - to kryteria które wg mnie są najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 O filtr UV w markowych żarówkach nie musisz się martwić. Jeżeli nie masz świateł dziennych, to nie inwestuj w zbyt drogie żarówki, bo nie warto. Obie wersja blue są do siebie podobne i dają zimne światło, nie każdemu to odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detomasso Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 założyłem LED'y w podsufitce wewnątrz - miałem mieszane uczucia co to tego zimnego światła właśnie, ale w tej chwili przyznam że robi to wrażenie i co ważne podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jeżeli nie masz świateł dziennych, to nie inwestuj w zbyt drogie żarówki, bo nie warto. Zgadzam się w 100 %. Inwestuj w dobre żarówki ale nie drogie. Jak moge polecić w sklepach Auchan są żarówki Bosch +30% (24 zł/szt) i uwieżcie mi, że przepalają się tak samo szybko, jak drogie Philipsy (ponad 100 zł/kpl.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detomasso Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 ale czy to są żarówki dające białe światło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Białego jak BlueVision nie dają ale jest to światło jaśniejsze i nie takie moczowate jak ze zwykłych żarówek, no i w przeliczeniu 3 razy taniej. Zmień zobie żarówki postojowe na te z serii BlueVision od Philipsa, troche "wybielają" lampe od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja zamówiłem sobie wczoraj żarówki Farenheit White Xenon oparte o technologie H.I.D. Jutro przyjdą, zamontuję i dam znać jak świecą, drogie nie są bo 30PLNów za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Jezdziłem na Farenheitach:) dają ładne białe światło i ładnie wyglądają w lampie, ale kompletnie nic na nich nie widać zwłaszcza w deszczu. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zobaczymy, najwyżej wymienie na zwykłe... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 w którymś magazynie auto .... było porównanie żarówek gdzie opisano iż żarówki bosch spisują się znakomicie pod względem jakości światła oraz rozłożenia wiązki światła jak i żywotności. Chodziło tu o zwykłe żarówki H7 nie jakieś + ileś tam mocy czy jeszcze jakieś bzdety. Jedna wada jaka była (tzw. minus) to cena za jedną żarówkę boscha wówczas trzeba było zapłacić około 30 zł ( była to cena podana przez koncern testujący) ale dalej rzecz ujmując na pierwszym miejscu znalazły się żarówki H7 z Carrefour - i na dole dopisek wg przeprowadzonych badań na specjalistycznych urządzeniach okazało się iż bardzo prawdopodobne jest iż pochodzą od producenta żarówek bosch. Jednak posiadają jeszcze jeden [plus więcej - za cenę wówczas 12 zł za sztukę. I dalej w opinii opisano iż mimo braku dopisków iż wyprodukowano przez bosch dla Carrefour to jednak układ wiązki światła jak i jasność dają jednoznaczne odzwierciedlenie parametrów żarówek Bosch-a. POZDRAWIAM [ Dodano: 2010-08-25, 20:49 ] PS. A philipsy testowałem i okazało się że ~100 zł poszło w błoto po 10 miesiącach. Znowu przepaliła się żarówka i co - wymieniaj obydwie bo inaczej będziesz miał dwa różne światła. Żarówki z Carrefour chodzą do tej pory znakomicie za 22 zł komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpDante Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Testowałem różne żarówki, w różnych autach... najbardziej zadowolony byłem z Osram Night Breaker, moim zdaniem dają najwięcej światła. Warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Potwierdzam Osram Night Breaker Żywotność około 1 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 a jak tak sobie myślę gdyby tak wstawić te Farenheit White Xenon ale 100 W. Jakie macie zdanie na ten temat :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi