Ojinau Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Jakbym miał wstawiać 100 W żarówki to wolałbym zenon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor2502 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 białe światło ładnie dają philips blue vision ale mają też wadę, na mokrej nawierzchni światło się tak odbija, że nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Ja się wyleczyłem z tych niby lepszych ale dużo droższych żarówek z powodu dużo krótszej żywotności. Napisałem niby lepszych, bo nie zauważyłem jakiegoś wyraźnego polepszenia się oświetlenia, a definitywnie z nich zrezygnowałem jak mi jedną rozerwało w czasie jazdy, huk był taki jakbym dostał kamieniem. Dobrze że nie został uszkodzony reflektor. Resztki szkła usuwałem ze środka odkurzaczem. Ostatnio założone kupiłem w lidlu i świecą już ponad rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Już chyba z rok temu pisałem - kupuję dodatek do auto świata (takie zszywki) i był prowadzony test żarówek. Najlepiej wypadły żarówki BOSCH-a oraz Carrefour. Niestety nie napisano na opakowaniu żarówek Carrefour że wyprodukowano przez Bosch dla... Lecz wszelkiego rodzaju przeprowadzone testy dały jednoznaczna opinię ich jakości oraz producenta. I wcale nie była tu mowa o żarówkach Bosch-a o zwiększonej jasności czy innych bajerach, jedynie o zwykłych np H7 o normalnej mocy i normalnej jasności. Okazało się że to właśnie ten model żarówek sprawuje się najlepiej i najlepiej oświetla drogę. Inne były tylko chwytem marketingowym. I po testowaniu różnego rodzaju drogich żarówek o różnorodnej barwie, podobnie jak kolega gimak, również wyleczyłem się z tego i obecnie jeżdżę na żarówkach z Carrefour-a. Kiedyś po zakupie Philipsa tych z rewelacyjnym oświetlaniem drogi, pobocza jak i brakiem oślepiania nadjeżdżających z przeciwka wydałem na nie jakieś 115 zł za komplet (2 szt) a po niespełna pół roku musiałem kupować nowe bo po prostu przepaliły się. A żarówki boscha te normalne H7 kosztują obecnie około 25 zł za sztukę to jest i tak dużo taniej od Philipsa ale poco wydawać tyle za jedna jak można kupić 2 szt za 24 zł w Carrefour i nie widzieć żadnej różnicy. POLECAM żarówki z tegoż Hipermarketu. :) PS. To nie jest reklama sklepu ale żarówek. :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 poco wydawać tyle za jedna jak można kupić 2 szt za 24 zł w Carrefour Auchan przebija Carrefour :) Za 24 zł kupię 4 szt H7 8-) Jakieś pół roku temu kupiłem zestaw za 19zł, w tym były 2 szt H7 +zwykłe bańki do tylnych lamp i bezpieczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 meganecoupe02, wszystko OK tylko te z Carrefour to nic innego jak Bosch - zwycięzca testu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 dobrze wiedzieć akurat chciałam kupić kpl philips za 50zł...wydawało mi się że to dobra firma a tu się okazuje że jednak zakupy w Carrefour się opłaca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi