Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zasilanie przedniej ogrzewanej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam uszkodzoną przednią szybę solaryczną(fioletową) mam ją dodatkowo ubezpieczoną :oops: i tak se pomyślałem czy przypadkiem nie wymienić sobie jej na też na fioletową, ale jeszcze dodatkowo na podgrzewaną. Kolega, który montuje szyby powiedział mi, że często auta maja zwykłe szyby a instalacja jest wyprowadzona. Jak to sprawdzić, gdzie się znajdują takie wtyki?

Czy warto bawić się w takie ulepszanie Renii? Czy może już to ktoś przerabiał, jakie problemy i koszta to za sobą niesie <piwko>

Pozdrwiam

Odkręć plastikowe podszybie, to pod wycieraczkami i zobacz czy nie masz wtyczki, chyba biała, albo szara. Jak jest tzn, że instalacje do szyby już masz, dalej trzeba poszukać w kabinie. Przy module UHC czy jest przekaźnik i kabelki do podłączenia dodatkowego przełącznika na konsoli środkowej.

Albo rzeźbienie samodzielnie.

Wg. mnie warto, bardzo przydatna sprawa, szczególnie zimą, przy odpalaniu z rana, jak się nie chce drapać szybek. :-P

A ubezpieczyciel zgodzi się

ubezpieczalnia płaci jedynie za szybkę solaryczną a ja za różnice, dogadam sie z gościem, znajomy tam pracuje. Czy włacznik ogrzewania przedniej szyby jest w tym samym miejscu co tylnej podobnie jak w linku do 1ph1 http://allegro.pl/renault-megane-wlacznik-...7453805.html????

Jako że jestem na wakacjach w górach ( w Szklarskiej Porębie)mam pełno czasu więc szukałem na forum. Znalazlem jedynie 2 wątki o chęci przerobienia, modyfikacji reni w podgrzewana szybę ale na pytaniach sie kończylo.

Z ciekawostek powiem stoi obok megi II z pieknym brokatowymi 18to calowymi felgami, jest zaje - fajna, szklany daszek... wypas....

Sama wiązka nic nie da, bo brakuje przecież reszty (głównie chodzi mi o UHC).

Tutaj tylko własnoręczne wykonanie, tak jak ja zrobiłem ogrzewanie lusterek.

Jak chcesz to później narysuję mały schemacik jak to zrobiłem, różnicy wielkiej nie ma przy takim połączeniu jak zrobiłem.

Zacznij od ściągnięcia z FTP-a Pikura schematu elektrycznego, nie pytaj, poszukaj na serwerze, plik zip

Tam masz wszystkie schematy, do Twojej wersji, Przeglądnij. Masz tam również rozmieszczenie bezpieczników i przekaźników.

Porównaj z tym co masz na płytce przekaźników przy UHC.

Potem poprowadź kabelki, od UCH od przełącznika i przez przekaźnik do szyby.

Dla ułatwienia pozycja 647

Ja bym sprawdził czy jest bezpiecznik lub styki do niego. Zajmie to chwilkę i zaoszczędzi mnóstwa pracy z rozkręcaniem, bo obawiam się, że może być tak jak u mnie, czyli brak wszystkich elementów dotyczących wyposażenia nie będącego w danej wersji.

• 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!