Pawel Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Na uchwycie, ale nie na każdym można zainstalować dowolną antenę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilla Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 a jak z odbiorem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Im dłuższa antena tym lepiej :) Nie rzucaj się na podróbki popularnych anten. Zazwyczaj działają dobrze tylko przez kilka miesięcy, a potem parametry szybko spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilla Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Pawel, w tym momencie posiadam Sirio Ml 145 i teraz bym coś na stałe zamontował ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Zastanawiałem się nad uchwytem, ale po zapoznaniu się z kilkoma przeszło mi. Praktycznie wszystkie są wykonane co najmniej kiepsko. Skończyło się na Midlandzie ML 145 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Koledzy a co myślicie nad takim zestawikiem: Alan 109 + Sirio AS-100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Antena jest OK, radio takie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 A co polecacie, bo do Presidentów już zdążyłem sie zrazić (ojciec ma Johhnego II i jest fatalne)? Coś takiego w przyzwoitej cenie (takiej jak Alan :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Ja polecam taki zestaw: radio President HarryII ASC + antena President Florida Jakość odbioru czysta, wyraźna i bez zakłoceń. Co do osiągów-no to nie jest bat ale 3-4 km to nie jest problem. Kwestią gustu jest też wygląd-dla mnie osobiście bardzo słabo wyglądają takie baty na małych mobilkach. Taki zestaw to wydatek rzędu 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 A ja używan dwóch zestawów. 1- tti + sirio ml 145 2- stabo 3001 + hustler 100 Osobiście mogę polecić konfigurację stabo 3001( albo 3003) i sirio ml 145 :) Niestety w tti brakuje rf gaina a wyciszanie szumów nie działa tak jakby się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 antena President Florida tego nie można określić anteną Alan 109 to dobre radio w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Napisz ile chcesz wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 300zł maks ;D Myślałem o Alanie, a antene się zastanawiam, czy aby metrówka nie jest za długa (wiem, że antena do CB nie może być za długa, ale chodzi mi o to, że nie chciałbym ciągle zakładać i zdejmować jej wjeżdżając do garażu) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 brudijr, poszukaj metrowej SIRIO TURBO 1000 i pod nią 12cm magnesu z PL-ką. Antena po poluzowaniu cewki kładziesz po prostu lub pochylasz na przegubie kulistym. Bez jakichkolwiek śrubek i nakrętek. Zasięg z tej antenki to około 10- 15 km i jest to naprawdę dobra relacja pomiędzy ceną i jakością. W całym zestawie ważniejsza jest antena i tu nie warto łakomić się na kilka złotych różnicy. (ewentualnie krótsza SIRIO TURBO 800, parametry nieco mniejsze i cena też lekko w dół. Jednak polecam ST 1000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 http://allegro.pl/mocne-sirio-turbo-1000-m...1279348005.html http://allegro.pl/sirio-turbo-1000-blue-la...1270430850.html Jaka różnica? oprócz cenowej? i czy opłaca się kupować tak dobrą antene do Alana, który myśle, chyba nie jest złym radiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi