soniek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam, mam megane z 2003 z silnikiem 1.6 16 V. Mam także do wymiany koło zmiennych faz rozrządu. Proszę o informację, gdzie taką część można najtaniej kupić. Sprawa pilna. Z góry dziękuję za pomoc. Serdecznie wszystkich pozdrawiam łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 zamiesc ogłoszenie w dziale giełda -> kupie moze ktos z forumowiczów ma to koło zmiennych faz rozrządu ;-) a jak nie to allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 na allegro nie kupisz raczej, moze byc ciezko... do 1.8 - 2.0 sa dostepne i kosztuja ok. 500zł a do 1.6 jest gorzej... chyba tylko ASO a tam cena kosmiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coxinos Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam wszystkich, mój problem jest następujący półtora roku temu wymieniłem kompletny rozrząd , niestetety znowu oczywiście po gwarancjii siadło koło ( słynne zgrzytanie na zimnym) do doam ,że przejechałęm przez te 1,6 roku niecałę 10 tys. km. a ogólny przebieh autka wynosi 60 tys. :evil: firma Renault wypina się na mnie w tym momencie twierdząc, że czas gwary już minął. Nie mam ochoty wydawać 850zł na nowe koło (wcześniej wydałem prawie 2 tys za cały komplet). Moje pytanko brzmi następująco czy można dostać jakiś zamiennik KZFR jesli tak tp gdzie, na Allegro nic nie ma sa tylko oryginały i w dodatku nie pokrywają sie z moim numerem części, Szukałęm jeszcze po różnych hurtowniach na próżno, a jeśli nie to może regeneracja?! W koncu to łożysko tak hałasuje, pomóżcie adresy telefony cokolwiek ;-) Numer mojej części:7701474362 pozdrawiam desperat :evil: Temat przeniosłem do istniejącego. - lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 no niestety zamiennika brak, a to c ojest na allegro to zazwyczaj do silnika 1.8.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_5577 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Tutaj jest to czego szukasz: http://www.allegro.pl/item402601319_renaul...z_rozrzadu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Wątek http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=326 dokładnie opisuje problem. robert_5577, to jest wersja ...079, dowiadywałem się. soniek, proponuje zapytać się czy są mają na pułkach ten oto adres: Auto Wójcik <[email protected]> o dostępność wersji ...505 (cena ok 640zł). Jest to najnowsza wersja. Ponadto zauważyłem ciekawostkę po wymianie oleju przy 90tyś problem terkotania na zimnym ustąpił, olej typu A1/B1 5w30 marka dowolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taczon Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam, mam MR II z 2004 r 1,6 16V przebieg 68000 km. Moje pytania są następujące: 1. Czasami podczas rannego odpalania silnik nie wchodzi na prawidlowe obroty (700-800), trwa to dosłownie przez 2-3 s., oraz przez pare może parenaście minut z lewej strony silnika słyszalne są dziwne odglosy( takie jakby pasek ocierał o koło, a może szumiało łożysko gdzieś w okolicach alternatora lub rorządu, trudno mi opisać, a po rozgrzaniu wszystko zanika. 2. Również czasami na ciepłym silniku mam problem z odpalaniem za pierwszym razem - nieraz muszę próbować po 2-3 razy lub dodać troszeczę gazu, wtedy jest wszystko ok. Proszę o pomoc, czy to jest KZFR?, czy może coś innego. Chciałbym nadmienić, że wymieniłem 1.5 roku temu cewki, swiece oraz czujnik położenia wału, nie wymieniałem jeszcze filtra paliwa i rozrządu. Proszę jeszcze raz o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi