lk73 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Jak w temacie. W prawych przednich drzwiach szyba raz działa , raz nie działa. Czasami da się szłyszeć w tych lewych drzwiach dziwne stuki, tak jakdyby jakiś przełącznik nie mógł zaskoczyć. Jakieś styki nie łączą ? Co należy zrobić szanowni koledzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 I co doszedłeś do tego co to było, bo mam to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 W prawych przednich drzwiach szyba raz działa , raz nie działa. Sterownik w drzwiach.Miałem identyczne objawy,łącznie z pukaniem(coś w rodzaju dźwięku jaki wydaje przekaźnik).Dotyczyło to jednak drzwi lewych przednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Ile kosztuje taki przekaźnik, jak się dokładnie to ustrojstwo nazywa aby znaleźć na Alledrogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Mówią na to moduł sterowania szybami lub sterownik szyb.A wygląda i kosztuje tak: http://allegro.pl/renault-megane-ii-modul-...1524138053.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 polecam http://megane.com.pl/megane-ii-phi-awaria-...yby-vt12346.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gochu Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Czasem opłaca się kupić cały mechanizm wraz z silnikiem i sterownikiem, niż sam sterownik. Wyciągasz moduł, resztę możesz sprzedać lub zostawić na podmianę jakby coś padło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Rozebrałem ten moduł.W przyszłym tygodniu kolega elektronik ma sprawdzić wszystko w środku.Może uda mu się naprawić,bo już drugi mi się popsuł.Twierdzi,że środek to nic niezwykłego.Jeśli mu się uda,nie będę musiał szukać po alledrogo lub szrotach.Jak naprawi,dam znać.Prawdopodobnie większość modułów "choruje" na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Jak naprawi,dam znać Przydał by się opis jak to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gochu Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Ja naprawiłem tutaj: http://megane.com.pl/megane-ii-phi-sterown...-ii-vt12997.htm Megi stoi po chmurką, złącze tego modułu łapało wilgoć. Po naprawie działało około roku, później znów dostało wilgoci (plus wstrząsy od trzaskania drzwiami) i wymieniłem moduł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Przydał by się opis jak to naprawić. Postaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi