damianoski Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam, zdarzyl mi sie nieszczesny wypadek u rozerwalem miske olejową. Mam pytanie, mianowicie czy miska olejowa z Megane II phI bedzie pasowala do Megane II phII i na odwrót :) Moj model jest z roku 2006 130 KM 1.9 dci wiec jest to ph II. Odsyłam do regulaminu forum - używamy pl-literki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Pozwolę się podpiąć pod temat bo to też MII Ph II aby tematów nie dublować. Dzisiaj tata rozwalił miskę oleju, był wyciek a wielkość dziury jest jeszcze nie znana. Jakby ktoś mógł powiedzieć czy trudno takie coś naprawić, co lepiej, spawać to jeśli się da czy jakąś miskę ze szrotu z auta po stłuczce, i jaki by był orientacyjny koszt naprawy. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Miska uszkodzona to tylko wymiana na "nową" na pewno nie da się jej naprawić przez spawanie.Trzeba poszukać miski do odpowiedniego modelu silnika i tu może być od anglika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Sprawa już załatwiona. Akurat da się spawać. a nową to swoje kosztuje, więc jakby wszystko wymieniać na nowe to człowiek splajtuje. więc tak, wczoraj mechanik to rozebrał, polecił specjalistyczny zakład gdzie spawają miski, bloki i inne takie rzeczy, oni od reki tacie to zrobili, sprawdzili i wieczorem auto było gotowe, więc już wszystko ok jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianoski Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Niestety w moim przypadku była to bezowocna próba spawania, zawiozłem do warsztatu, próbowali to spawać 2 razy w argonie bodajże i niestety spoiwo się rozeszło. Przeszukałem chyba z polowe szrotów w moim województwie nigdzie miski nie było, zwerbowałem znajomych z innych miasta aby dla mnie poszukali i tez nigdzie nie bylo miski do PHII , próbowałem również przerobić miskę z ph I bo rożni sie tylko tym ze jest rurka do Turbo która próbowali dospawać, te lipa co nie pasowało i w końcu musiałem kupić miskę w ASO co mnie kosztowało 970 zł plus montaż olej i inne duperele. Razem zabuliłem po promocjach 1400 zl MASAKRA jedna z najgorszych napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi