grabek246 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 tak jak w temacie, chcialem wymienic wyswietlacz na taki http://allegro.pl/wyswietlacz-zegarek-rena...1237027480.html i pytanie czy jak go podlacze to bedzie mi wskazywal temp mimo tego ze teraz wyswietla mi sie tylko godzina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 w sumie nie powinienem się odzywać na ten temat, ale raczej nie będzie Ci to działać. Tak miałem w swojej astrze (obecnie mam Scenic RX4). Miałem w Astrze średni wyświetlacz, kolega dał mi swój bogatszy, bo chciałem sprawdzić i w ogóle jego był na diodach. podłączyłem i nic, nawet nie zaświecił, a włożyliśmy z powrotem do jego i wszystko ok. Poszliśmy dalej, do jego auta podłączyliśmy mój i ... zero. Musisz podjechać jak masz blisko i sprawdzić albo po prostu czekaj na odpowiedzi fachurów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Żeby podawał temperaturę musisz mieć czujnik w lusterku lub samemu go spreparować. Gdzieś na forum było podane czym go zastąpić. Samo podpięcie czujnika do wyświetlacza to kwestia kabelka lub 2 jeśli jeszcze montujesz osobny czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Po 1 - jaki masz w tej chwili wyświetlacz? Po 2 - masz czujnik temp. w prawym lusterku? Taki czarny dzyndzel wystający z dołu lusterka. Po 3 - ten link pokazuje cały panel z wyświetlaczem radia, zegarek i temp, oraz kontrolki nie zapiętych pasów i otwartych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 P_r_z_e_m_o: ad1 taki zwykly ktory wyswietla tylko godzine, l jego lewej strony miejsce na komorke ad2 dzyndzel mam;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 grabek246, kolego ale twój wyświetlacz również powinien wyświetlać temperaturę widocznie masz założone lusterko pasażera bez czujnika lub tez kable od czujnika nie są podłączone. Lusterko pasażera od spodu powinno mieć taki dzyndzel. To jest czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Wyświetlacz bez podpiętego czujnika wyświetla, jeśli mnie pamięć nie myli, -80*C. Nie pamiętam co wyświetlał zwarty do masy, ale niezależnie do wszystkiego coś było. Także jeśli nic się nie wyświetla to albo faktycznie jest to wersja z samym zegarkiem, albo coś jest uszkodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 zrób fotkę kostki wyświetlacza to obadamy ,jesli czujnika niema można zamontować ,pociągnąć nowe kable i będzie działać . Poczytaj to : http://megane.com.pl/megane-i-phii-dodatko...t=wy%B6wietlacz wyświetlacz widzę taki jak u mnie ,więc opiszę co tam z tyłu jest : czerwona kostka jest to złącze pilota od radia , kostka poniżej od wyświetlacza radia . opis kabelków tutaj : http://studio24.prv.pl/ kostka czarna ,to godzina i temperatura kostka niebieska to do wyświetlacza radia kostka czerwona do pilota kostka szara przewody do wyświetlacza czujnika zapięcia pasów możesz mieć za wyświtlaczem dodatkowe kostki ,często tak było by mozna podłączyć nowszy wyświetlacz . grabek246, skoro masz ph2 to można wyświtlacz od ph 2 wstawić ,jak dotąd spotkałem kilka modeli w megankach : do Twojej furki podejrzewam że najszybciej podłączysz ten pierwszy z prawej strony na foto 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 grabek246, Zdejmij parapet i popatrz jakie i ile masz kabli , jeżeli twierdzisz, że masz czujnik temp. a nie jest ona wyświetlana tzn, że masz tylko zegarek, choć to trochę dziwne. potrzebujesz tego http://allegro.pl/renault-scenic-clio-zega...1237723358.html Jeżeli masz kabelki i czujnik to wystarczy tylko włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 oto zdjęcia lusterka: http://img822.imageshack.us/gal.php?g=dsc01647fs.jpg to jest ten czujnik tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Tak, to jest czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 P_r_z_e_m_o, dzieki po południu wyjme ten wysiwetlacz i pstrykne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 możliwe,że tylko kostka wypięta ,ale jak dasz fotki będzie pewność ;-) Poszukaj jeszcze w okolicy wyświetlacza innych wolnych kostek 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 a tu mam zdjecie wyswietlacza http://yfrog.com/4xdsc01649byj i wg mnie nie ma tu "miejsca" na wyswietlanie temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Nie masz temperatury na tym wyświetlaczu. U mnie zegarek przesunięty jest do lewego górnego roku, w lewym dolnym jest wyświetlana mniejszymi cyframi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi