fred Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 fred, a nie orientujesz sie moze do czego potrzebny jest ten kabalek o koloze bezowym?? Nie. Tak jak pisałem wcześniej, jest to pewnie kostka od czegoś innego. a nie wie ktos jak mozna rozpoznac ktory z tych dwoch kabelkow to masa a ktory czujnik?? Rozumiem, że chodzi o te kable przy lusterku. Czujnik nie ma biegunów, więc nie ma znaczenia jak przewody podepniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rstt Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam posiadam wyświetlacz taki jak ten pierwszy po prawej http://images45.fotosik.pl/340/6358680b49483c09med.jpg , w mojej wersji czujnik jest zainstalowany po lewej stronie, wiecie może pod które piny może być podpięty w lusterku oraz w kostkach przy wyświetlaczu (posiadam czerwoną i czarną). Męcze się z tym już 3 dzień i jak dotychczas bez sukcesów . Czy mogę sprawdzić czujnik wpinając go bezpośrednio do wtyczki wyświetlacza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Rstt, było, wypada przynajmniej przeczytać wątek. str.1 ostatni post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keyo Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Witam :) Chciałbym podłączyć wyświetlacz godziny i temperatury i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać. Posiadam nieorginalne radio, a wyświetlacz mam taki: http://allegro.pl/renault-megane-lift-1-9-dci-wyswietlacz-i4294327118.html Bardzo proszę o pomoc :) Dodano: 01 lip 2014 - 00:14 czy ktoś byłby w stanie mi pomóc? :) Edytowane 30 Czerwca 2014 przez Keyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Kup sobie coś takiego; Reszta jest dokładnie opisana w tym i kilku podobnych wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keyo Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 dzięki za odpowiedz P_r_z_e_m_o :) a tego co mam naprawde nie idzie podłączyć? myślałem o tym żeby zasilanie podłączyć pod stały +, a podświetlenie pod taki który załącza się ze stacyjką ale nie wiem pod które kable podłączyć, a nie chce czegoś spalić ;pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Oczywiście, że się da podłączyć. Tyle że będzie głupio wyglądało. To co masz to wyświetlacz radia, oprócz godziny i temperatury, masz tam jeszcze miejsce na informacje z radia, które nie będą się wyświetlać. http://allegro.pl/zegarek-wyswietlacz-megane-scenic-i4295665260.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keyo Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 P_r_z_e_m_o cz ja wiem, czy będzie głupio wyglądało :) znalazłem takie zdjęcie na olxie (załącznik) moim zdaniem wygląda całkiem całkiem Bardzo byłbym wdzięczyny gdyby ktoś pomógł mi w podłączniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Dobra, to powiedz mi co tam masz? Masz wtyczkę za wyświetlaczem? Jaką? Fotka by się przydała. Jak masz wtyczkę wepnij ją w wyświetlacz i zobacz co się stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keyo Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 a więc wygląda to tak - (wszystkie kostki miałem podłączone ale wyświetlacz nie działa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Jeszcze podaj rocznik auta. Dodano: 01 lip 2014 - 12:48 I jeszcze jedno. Masz sprawne żaróweczki podświetlenia w wyświetlaczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keyo Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 rocznik 2002, czyli końcówka produkcji tego modelu. Żarówki są sprawne, bo gdy było orginalne radio świeciły :) Wyświetlacz wogóle nie działa, napewno nie dochodzi do niego + ale gdzie go podpiąc oto jest pytanie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 W szarej wtyczce, licząc kable od prawej. 9 - + po zapłonie 8 - stały + 6 - + oświetlenia 1 - sygnał z czujniku temp. w lusterku 2 - masa czujnika temp. 5 - masa samochodu Reszta kabli to komunikacja radio-wyświetlacz. Z tym że 9 i 6 mogą być zamienione. Za radiem jest jeszcze jedną kostkę zobacz czy nie jest rozpięta. Chodzi o kostkę R279 (załącznik) Żarówki mimo wszystko bym sprawdził. S7.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keyo Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) dopije kawe i ide działać :) zerknij tylko czy dobrze zrozumiałem (załącznik) Wiesz może które kabe są od czujnika temp.? czy musze rozebrać lusterko i wtedy sprawdzić kable. I jeszcze jedno pytanie gdzie najbliżej znajde stały plus? przy radiu mam tylko przy zaplonie, ewentualnie mogę pociągnąć kabel od akumulatora. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Keyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 a może licząc od lewej? wtedy kable kolorami pasują ;) moja wina, pewnie ze od lewej liczymy kabelki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi