gozdek Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem Megne II 2003 r 1,5 dci mam duży problem ze wspomaganiem kierownicy a właściwie jego brakiem, silnik uruchamia się i na wyświetlaczu wyświetla sie komunikat po francusku "Direction defailante" oraz kontrolki serwis i stop świecą. podłączenie komputera nie wykazało usterek proszę o Wasze opinie na ten temat dzięki GM po długich bojach z fachowcami stwierdzono uszkodzenie silnika wspomagania. postanowiłem zakupić inny uzywany moduł wspomagania( cała kpl przekładnia) i mam pytanie czy inna przekładnia będzie działać bez problemu w aucie, czy należy przystosować jakoś nowy element w komputerze samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barabusgt Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 witam wszystkichjestem nowym uzytkownikiem Megne II 2003 r 1,5 dci mam duży problem ze wspomaganiem kierownicy a właściwie jego brakiem, silnik uruchamia się i na wyświetlaczu wyświetla sie komunikat po francusku "Direction defailante" oraz kontrolki serwis i stop świecą. podłączenie komputera nie wykazało usterek proszę o Wasze opinie na ten temat dzięki GM ponawiam pytanie, rano wszystko działało a teraz nagle ten sam komunikat i wspomaganie nie działa, w ogóle jakieś dziwne rzeczy.... lampy się nie gaszą :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdek Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 witam ja wymieniłem cały układ wspomagania na inny-używany i odzyskałem wspomaganie ;-) naprawa uszkodzonego jest nieopłacalna a wymiana trwa ok 2h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zołza Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Po wymianie przekładni kierowniczej w ASO za jedyne 2200 padło mi wspomaganie, jakiś pech czy co? Serwis przetestował i stwierdzili, że do wymiany jest cała kolumna kierownicza za niecałe 5 tys zł. Bagatela!!! Ponoć jedno z drugim nie miało związku, przekładnia to części mechaniczne, a teraz padła jakaś elektronika. Numer części to 82 00 738 088 - Colonne direction. Czy ktoś słyszał o czymś takim? Może wiecie jak to naprawić za uczciwe pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdek Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 witam nie kupuj nowej kolumny wspomagania- szkoda kasy, ale ASO twierdzi że musi być wstawiony nowy element! Poszukaj używanej za 300 -400 zł i wymień uszkodzoną (naprawa uszkodzonej jest nieopłacalna) i będzie działać. Miałem taki sam problem a zrobiłem tak jak opisałem wyżej i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zołza Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 dzięki, znalazłam na alegro za 350 zł, teraz tylko muszę znaleźć kogoś kto to wymieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Witam. Też mam problem ze wspomaganie, co jakiś czas "wybija" wspomaganie i nie działa. Czasami niezbędna jest laweta i wgranie nowego oprogramowania do komputera a czasami wystarczy ponownie uruchomić silnik. Pierwsza diagnoza to słaby akumulator ale po sprawdzeniu akumulator został wyeliminowany, kolejna diagnoza to problem z kablami i wtyczkami ale po sprawdzeniu ten trop też został wyeliminowany. Ostatni trop to problem z modułem wspomagania. I moje pytanie jest czy muszę kupić moduł przeznaczony do odpowiedniej wersji silnikowej czy wystarczy że to będzie do MII? Proszę o odpowiedź. Edytowane 20 Marca 2014 przez SlawkoW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi