cudak78 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Witam serdecznie!! Zamierzam zmienić radyjko w swoim Scenicu na "nie oryginalne" o lepszych parametrach niż seryjne. Czytałem, czytałem i nie znalazłem nigdzie informacji na forum o intrface od Pioneera dedykowanego dla Renault`a mający współpracować z wyświetlaczem i sterowaniem z radia. Może jednak ktoś z użytkowników spotkał się z tym cudem i może podzielić się informacją czy to tak naprawdę działa??? oto link do w/w interfacu http://www.pioneer.eu/pl/products/25/38/18....182/index.html Oczywiście taki interface działa z modelami nieco droższymi mające w sobie opcje współpracy , ja osobiście zastanawiam się nad PIONEER DEH-4200SD CD/MP3 lub coś pokrewnego, ale nie ważne jakie radyjko tylko czy to będzie działać. Za pomoc z góry dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Sądze, że o ile takowe istnieją to będą krążyły w granicach 400-600zł, czy jest więc sens? Ja kupiłem Alpine, pilot nie działa, na wyświetlaczu mam tylko godzine i temperature i co? Przyzwyczaiłem się i nawet mi się podoba ;D Też miałem w związku z tym mieszane uczucia, ale po wymianie radia, nie mam wątpliwości, nie dałbym tyle kasy za sterowanie i wyświetlacz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Pod pioneera to są chyba tylko interfejsy do współpracy z fabrycznym pilotem,o tym żeby jeszcze obsługiwały wyświetlacz to nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
risk Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Pod kilka modeli alpine jest interfejs na pilot i wyswietlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak78 Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Witam!! zgłosiłem to samo zapytanie do przedstawiciela Pioneer w Polsce i oto co dostałem w odpowiedzi : "Witam Taki interfaise mamy na miejscu , kosztuje on 250 zl Nie mogę dać Panu 100 % pewnosci ze to zadziała ponieważ spotkaliśmy się z samochodami które miały przeszczepioną instalacje i już będzie lipa Jeżeli wszystko ma Pan w samochodzie oryginalne powinno zadziałać" zatem jeśli chodzi o cenę to faktycznie 250 zeta drogą nie chodzi i stwierdzenie że moze być "lipa" też nie jest pocieszająca. Muszę zatem się zastanowić czy warto ewentualnie zaryzykować 600-700 złotków na własne zachcianki :roll: pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Lepsze 250 za adapter pioneer'a niż 400-500 alpine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
risk Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Jaki model pioneera i z jakim interface'm obsłuży fabryczny wyświetlacz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak78 Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 ---- risk ---- przeczytaj od początku jaki model radia i jaki model interfecu wszystko jest w pierwszym poście, ale trzeba mieć na uwadze że fachowcy od Pioneer'a nie dają 100% gwarancji, że zadziała!! --- sei08 --- tu się z Tobą zgodzę że 250 zł. względem Alpine to 50% zaoszczędzonych wydatków no ale to kwestia gustu co komu się bardziej podoba 250 czy 500 chyba jednak zaryzykuję wydatek na Pioneer'a - jakby co to się odezwę czy i jak to działa!! pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Ja narazie zbieram na radio Alpine i adapter do niego,bo przy obecnym brakuje sterowania pilotem. :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Do cudak78 i innych osób, zerknijcie w poniższą stronkę, wpiszcie dane radyjka jakie chcecie podłączyć i się Wam wyświetli, można z nimi również telefonicznie, adres i kontakt po naciśnięciu nazwy ich firmy. średnia cena interfejsu - adaptera około 120zł. http://www.piloty.pl/multimedia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Tę stronkę to ja znam. ;-) Ale do mojego dotykowca nie da się pilota podłączyć. :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarysek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam. Ja w swoim scenicu I phII mam radyjko pioniera deh-p88rsII i podlaczone sterowanie fabrycznym pilotem no i wyswietlacz. W radiach pioniera wymagane jest zlacze zmieniarki i wyjscie remotecontrol (minijack) Interfejs zakupilem na www.piloty.pl cena 128 zł dziala swietnie. Nie wiem jak jest w scenicu II bo tam bodajze sterowanie odbywa się po szynie CAN ale raczej nie powinno być problemu z dobraniem interfejsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 pionier deh-p88rsII bardzo fajnie grające radyjko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi