Skocz do zawartości

Części zamienne oraz ich dostępność

Rekomendowane odpowiedzi

[[Template forums/front/topics/postContainer is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

przesada... rozstaw śrub 5x114,3 ma mnóstwo aut - z naszej stajni to laguna, kaleos - prócz tego niektóre Toyoty (Avensis II), Nissany, Hondy (Accord), Hyundai, Kia (Pro ceed) itd.. wiec wybór jest wręcz ogromny - co prawda nie wiem jak z ET ale zawsze są pierścienie centrujące... śruby 20 sztuk kupiłem u pierwszego oponiarza po 5 zł za sztukę (dodam że identyczne jak te które miałem w komplecie do zapasu)...

Oczywiście kombinować zawsze można i być może "jakoś" będzie pasować. Założę się, że jak użyje się do stalowych felg śrub od felg aluminiowych również "jakoś" będzie się kupy trzymać i może nic nie odpadnie.

Owszem, rozstaw 114,3 x 5 jest używany w innych modelach, ale ET 43 oraz otwór centrujący 66,1 już niestety nie. Można cudować z pierścieniami ale to już jest rzeźba. Szerokość wieńca felgi powinna mieć 6,5 cala. Podsumowując: felga 6,5x114,3x5/43/66,1 występuje tylko w megane III. Z resztą części jest podobnie.

Pozdrawiam

Można cudować z pierścieniami ale to już jest rzeźba.

Jaka rzezba? Normalna sprawa. Pierscienie przewaznie sie stosuje przy felgach aluminiowych i chyba nikogo to nie dziwi.

Strach pomyśleć co będzie jak przyjdzie wymieniać filtry

czy inne rzeczy.

Ja juz wymienilem filtr, kupilem zamiennik w norauto.

Nie bylo najmniejszego problemu.

Podobnie z wycieraczkami.

Przy pisaniu postów stosujemy polskie litery-->regulamin się kłania-popraw

• 3 tygodnie później...

Nie jest aż tak źle jak pisze Grzegorz s ja kupując auto w zimie (standardowo był na letnich michelinach) kupowałem od razu zimówki - komplety negocjując cenę nie udało się w renault dobrze pogadać dlatego kupiłem komplet stalówek i gumy w sklepie internetowym - wcześniej sprawdziłem zgodność numeru referencyjnego produktu ustalając go w renault. Samochód odbierałem u odległego o 600 km dealera i opłacało się komplet kół wysłać tam kurierem. Wcześniej na szczęście poinformowali mnie, że i śruby będą inne dla stalówek te do alusów mają ruchomy sworzeń ale -podali mi jednocześnie numer referencyjny i ustaliłem, że kupię je gdzie indziej za 25% kwoty którą musiałbym wybecalować w salonie. tak że z częściami - podzespołami powszechnymi problemu nie ma. Rzeczą oczywistą jest że w pierwszych 3 lata produkcji modeli 'monopol" na zamienniki ma producent ale jak zauważycie dużo elementów w megan jest logowanych np przez valeo - te części można swobodnie dokupić taniej w pudełkach bez logo R