rav85 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 rakus145, Sprawdź połączenie kostek pod fotelami - może to jest przyczyną problemu - a najlepiej pojechać na CLIPa i sprawdzić dokładnie w którym miejscu tkwi problem - która poducha nie kontaktuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Jak świeci servis i poduszka a do tego trzeszczy kierownica to na 99% zwijacz. Często po ustawieniu zbieżności auto jedzie prosto a kierownica "patrzy" na bok. W takiej sytuacji, wg co niektórych mechaników, najlepiej jest zdjąć kierownicę i wsadzić tak, żeby było dobrze. Niestety nie zawsze się to udaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 meganecoupe02, właśnie nie pomyślałem o tym fakcie - może taki cud mechanik przekładał kierownicę żeby była prosto i źle założył zwijacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Mogę Was zapewnić w 100%, ze mechanik tego nie uczynił, bo w Renaultach nie da rady tego zrobić. Polecam wątek: http://megane.com.pl/megane-i-phi-krzywa-k...zbie%BFno%B6%E6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Lewy, wiem o tym, ale różni zawodnicy są w warsztatach ;-) Ja mimo wszystko obstawiam taśmę - w większości przypadków na forum opisane objawy podobne do tych wyżej wskazywały taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Tu nie ma co obstawiać. Sprawa jest jasna. Taśma na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 rav85, Ja miałem robione kostki pod fotelem bo co lekko fotel przesunąłem to się service świecił :evil: Ale pewien dobry elektryk mi to zrobił u już nie ma z tym problemu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 rakus145, ja po wymianie zwijacza miałem znów błędy poduchy, ale co siadłem na fotelu to w momencie kiedy siadasz i jest największy nacisk na fotel SERVICE znikało i zapalało się ponownie - w taki sposób doszedłem że to właśnie te kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusx Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Panowie czy ta taśma może wydawać dzwięki podobne do siadania na fotelu ze starymi sprężynmi a dzwięk zmienia natężenie w zależności od ustawienia kąta i głębokości koła kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 kaktusx, dokładnie coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 rav85, Dokładnie miałem to samo z kostkami pod fotelem ! Jak dla mnie taśma jak i te kostki są felerne w megankach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 rakus145, taśma to już większy problem ale kostki łatwe do naprawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgadzam się taśmy naprawić się da, trzeba wymienić, a z kostkami fakt da się coś zrobić samemu ;-) No ale to nie zmienia faktu, że te części są po prostu felerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 A ja mam takie pytanie - zwijacz mam na 100% sprawny ale pojawił mi się błąd poduszki, czy może być on związany z kostką w drzwiach pasażera (rozpina się ją obok dolnego zawiasa po otwarciu drzwi) ponieważ wymieniałem trzeszczący zawias z ogranicznikiem i musiałem wypiąć tą kostkę, a po jej wypięciu pojawił się błąd. Przesuwany był też fotel więc być może połączenie pod fotelem, ale ruszałem tą kostkę ale nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyzol Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Odświeżę - mam podobny problem, czyli service i kontrola Airbagu, jakieś dźwięki ostatnio słyszałem, coś jak powrót kierunkowskazów po wyprostowaniu kierownicy. Gdzie przyczyny szukać przeczytałem w postach wyżej, ale pytanie mam inne - co to powoduje? Brak poduszki w razie kraksy? Da się z tym jeździć? Chodzi mi o ryzyko stanięcia, mam świadomość, że mogę nie mieć poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi