kepa416 Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam trzy dni temu wymieniłem rozrząd, wraz z pompą wody. Oznacza to że musiałem wymienić płyn chłodzący. Wlałem ten oryginalny ( kolor zielony ) Total Glaceol. Na początku cały zbiorniczek był zielony ale dziś otworzyłem maskę i zobaczyłem że na dole jest brązowy a na górze zielony. Co mogło to spowodować? Przypominam Sobie jedynie że wcześniej miałem płyn glacef koncentrat i on był czerwony i dolewałem go i miał podobny kolor. Czy jest możliwe że resztki tamtego starego płynu się gdzieś ostały i pomieszały czy możliwe że dostał się olej tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 bardzo możliwe że tamten płyn gdzieś się ostał, płyny czerwony i zielony się nie lubią za bardzo, jak to by był olej to unosił by się na powierzchni zbiorniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 A ten akurat był na dnie w sumie to w dolnej części zbiorniczka ale po bokach na ściankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 U mnie kilka miesięcy po założeniu instalacji gazowej płyn chłodzący zczerniał i wytrącił się osad. Powodu nie znam. Po wymianie płynu po jakimś czasie ponownie ściemniał, ale pozostał klarowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 kepa416, spróbuj przepłukać wodą cały układ chłodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 I znów kupować nowy płyn odpowietrzać itp.. ? Wolę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Co moze się stać? Oczywiście oprocz tego iz masz drinka w zbiorniczku. To i to płyn do chłodnic. Dla mnie nie ma problemu jeździć i zapomniec o temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 kepa416, Pierwsze primo w meganach czy to II czy I obojętne jakie ph - posiadały płyn do układu chłodzenia w kolorze żółtym. Jeśli nie chcesz kupować oryginału w sklepie firmowym bo jest zbyt drogi możesz kupić tańszy gdzie kolwiek ale z całą pewnością NIE ZIELONY - a właściwy czyli GLACEOL RX (TYP D).patrz instrukcja - może to być np zamiennik czyli Prestone. Pozdrawiam wszystkich :) :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 http://www.automotofrance.pl/pl/Products/2...type_d_1l/Show/ Zalałem takiego 2 butelki i 2 litry wody destylowanej :) i jest zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewos Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam! Chciałbym zmienić płyn na dniach, ile płynu potrzebuje? Samochód jak w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 4l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 kepa416, tu wszystko się zgadza ale płyn jest zdecydowanie żółty. Chyba, że to ja jestem daltonistą - ale nie potwierdzam :) Dokładnie taki sam wymieniałem w tym roku i zdecydowanie był żółty (może delikatnie seledynowy). :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 A patrzysz na zimnym czy ciepłym może zmienia kolor pod wpływem temp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi