michi Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam, przeszukałem forum i dużo jest o nierównych obrotach na jałowym biegu - u mnie są ok.Natomiast mam problem taki jak w temacie - przy wybijaniu biegu obroty zamiast spadać idą do góry,a potem dopiero spadają.Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 A gdzie wtedy trzymasz prawą nogę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michi Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 nad pedalem gazu (w ogole nie dotykam wtedy) - już zwrócilem na to uwage i to nie to :-( zauważyłem jeszcze, że dzieje się tak, kiedy wciskam mocniej pedał gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Dzisiaj pojeździłem służbowym VW dieslem. I wiem już o co Tobie chodzi. Przy wciskaniu pedału sprzęgła obroty faktycznie rosły o 100 obr/min, ale tylko wtedy gdy turbina była na wysokich obrotach rzędu 3600-3800 obr/min. Podejrzewam że to się wiąż z jej bezwładnością i nie ma co się tym przejmować. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michi Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jutro jade na ,, gruntowny " przegląd więc pewnie wyjdzie co i jak. Może jestem przewrażliwiony, ale w poprzednim samochodzie (beznzyna) miałem podobne objawy(były to początkowe zaś końcowe - gaśnięcie podczas dodawania gazu).Okazało się, że popsuty był potencjometr w przepustnicy. I mi niestety nie rosną o 100 obr/min tylko bardziej o 300-350 obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi