pumik Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Witam serdecznie. Dziś stałem się posiadaczem Scenic'a II z 2003 roku, silnik 1998. podczas jazdy po zakupie wyświetliły mi się kontrolki jak w temacie. Dzwoniłem do Pana , od którego kupiłem samochód. powiedział, ze wszystko grało i może to wina wymienianego akumulatora. Zresetował się komputer i może coś sie przestawiło. Mam nadzieję, ze da się to w jakiś sposób rozwiązać i nie będę musiał atakować ASO. Jeśli piszę w złym miejscu to przepraszam, może temat był juz poruszany. proszę o pomoc [ Dodano: 2010-11-23, 22:23 ] ta kontrolka układu oczyszczania spalin włączyła mi się dopiero po zatankowaniu paliwa na stacji pod Tesco. czyżby zbieg okoliczności czy "wyczuło" gorszej jakości paliwo?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 FAP, rozgrzej silnik i jedź na wysokich obrotach, aż wyłączy kontrolkę. Poszukaj jeszcze na Forum o oczyszczaniu FAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 W tym roku nie było FAPa, tym bardziej w benzynie :) pumik, czytaj na forum bo już coś było na ten temat. Być może "lambada" głupieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 scar, Ale pumik ma silnik benzynowy i tam nie ma FAP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumik Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 a może wypiąc akumulator i podłączyć z powrotem? da to coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 może skasować błąd ale nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumik Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 kontrolka układu oczyszczania spalin sama zgasła:) poduszka dalej sie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi