gwiazdor_dci Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Cześć Meganowicze, Słuchajcie przejrzałem całe forum i nie znalazłem. Ale chyba tylko ja mam taki pomysł. Mianowicie mam Megi II phI w 3 drzwiach, jak wiadomo drzwi kierowcy i pasażera są ciężkie jak jasny grom i opadają. Po prostu przy zamykaniu wydaje mi się że delikatnie obcierają o próg i trzeba użyć trochę więcej siły aby je zamknąć. Do rzeczy, chciałbym przywrócić pozycje drzwi do takie stanu aby zamykanie było przynajmniej zbliżone do normalności. Może ktoś z was robił coś takiego albo wie co uczynić. Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolf Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Ja również mam ten problem. Nie jest to aż tak mocno wyczuwalne ale myślałem aby to poprawić. będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Trzeba podciągnąć mocno do góry za sam koniec lekko otwarte drzwi. Wtedy lepiej ustawią się zawiasy na słupku. Wszystko oczywiście z wyczuciem. Niestety co jakiś czas trzeba operację powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Drzwi się reguluje na zawiasach i ryglu do zamykania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korge Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Jak zacznie regulować na zawiasach to zniszczy lakier podczas kręcenia. Podane wyżej sposoby uważam za lepsze. W moim CC też unosiłem drzwi i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi