Ci3nki Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Drodzy forumowicze mam takie zapytanie po rozłączeniu akumulatora zniknął mi na wyświetlaczu termometr (reszta pozycji jest ok tj. godzina i nazwa stacji radiowej). Wcześniej termometr przez parę dni wariował pokazując nierzeczywistą temperaturę, po czym wrócił do normy, aż padł totalnie. Jakie mam kroki podjąć i co ewentualnie mam rozebrać, żeby wymienić uszkodzone elementy? A drugie pytanie jak przywrócić podświetlenie regulacji lusterek bo również jest nieaktywne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 A drugie pytanie jak przywrócić podświetlenie regulacji lusterek bo również jest nieaktywne.Pozdrawiam. Podświetlenie regulacji lusterek NIGDY nie było aktywne, bo brak w fabrycznych przełącznikach podświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabloc7 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 ja podepnę się do tematu, na początek chciałbym spytać czy we wszystkich Meganach I jest termometr? Mam Megane I kombi z 2000 r. 1.9D i na wyświetlaczu na desce wyświetla się rds, zegar ale nie ma temperatury (a jest na nią miejsce tzn. w nocy widać ze są te dwie "ósemki" i znak stopnia, ale niestety się nie palą). Jeśli mój megane posiada termometr to co powinienem zrobić by znów się nim cieszyć? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 a masz czujnik w lewym lusterku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 KOSA78, zazwyczaj były i chyba nadal są w prawym :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 fakt mój błąd :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabloc7 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 w obu lusterkach mam takie otwory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 zabloc7, to oznacza brak czujnika w lusterku. Możesz także spodziewać się braku fabrycznej instalacji. Miejsca w obudowach na czujnik są i z prawej i z lewej, jednak w wersji europejskiej wiązka biegnie do prawych drzwi i tak jak wcześniej wspomniano czujnik jest w prawym lusterku. U Ciebie może być grubsza robota by to dobudować, trzeba by jeszcze sprawdzić ilość pinów w złączu pomiędzy zawiasami drzwi. Może ich brakować bo różnie to bywało w wersjach z uboższym wyposażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabloc7 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Moja wersja to RTE więc niezbyt bogata... :P jak najłatwiej sprawdzić czy posiadam tę instalację Właśnie sprawdzając liczbę pinów, czy w ogóle jeszcze musi być coś doprowadzone do lusterka, a tam jakaś kostka czy coś? Jak się okaże, że goło to dam sobie spokój :P pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Jeśli chodzi o lusterka to wygląda jakby były wymienione, lewe na 100% jest z wersji angielskiej, w wersji europejskiej nie ma w niej dziurki na czujnik temperatury. Co do kabelków - nie powiedziane czy ich nie ma. A jak nie ma trzeba podciągnąć. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie jak poczytasz ten temat. http://megane.com.pl/m1-1-czujnik-temperat...znej-vt1477.htm Nie będę przepisywał tego co już zostało wcześniej powiedziane. Znajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje. A tu masz oryginalny czujnik temperatury montowany w lusterku. http://moto.allegro.pl/nowy-czujnik-temper...1508829613.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 P_r_z_e_m_o, otwory na czujnik są po obu stronach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabloc7 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 dzieki za pomoc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi