tomyjoe Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 zaskoczył mnie dziś taki problem przestało włączać się radio w ogóle cisza zupełna ani przyciskiem ani nic a jednocześnie cały czas pali sie zegarek i temperatura nawet po zamknieciu auta nie gaśnie wcale, co mogło sie stać? poradzicie coś? samochód to scenic 2007 a radio bez navigacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecPC Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Rozłącz kostki od radia i włącz po ok minucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michau Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 SpecPC, tak, tylko że Twoja porada problemu nie rozwiązuje do końca. Mi już drugi raz tak się stało i co niedługo mam co tydzień radio od zasilania odłączać i na nowo wszystko ustawiać? Czy ktoś zna przyczynę tegoż problemu opisanego w pierwszym poście? [ Dodano: 2011-01-30, 12:28 ] nie minęło 3 dni i znowu to samo, może zna ktoś przyczynę tego, że radio nie da się włączyć i świeci się wyświetlacz godziny cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daxm_88 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 ja się dzisiaj również spotkałem z takim problemem, co może być przyczyną ? i wogóle jak się tam dobrać do kostki ? mam wymontować całe radio :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbanek666 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 W moim Scenicu z 2006 r. takie objawy wskazywały na niedoładowany akumulator. Po doładowaniu akumulatora problem ustąpił. Czasami trzeba odpiąć na chwilę akumulator i po podłączeniu wprowadzić kod radia. Ale najważniejsze jest to że w ten sposób wiem kiedy trzeba doładować akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monmar1 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 U mnie co jakiś czas podobnie - na wyświetlaczu tylko godzina i temperatura, nie można włączyć radia, żadne przyciski nie działają. Pomaga odłączenie akumulatora ale to nie jest sposób na zlikwidowanie przyczyny. Akumulator wygląda na sprawny ( oczko zielone ). Co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daxm_88 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 ja nie odłączałem akumulatora bo nie chciałem resetować wszystkiego, wystarczyło odpięcie radia. Co do problemu to myślę że elektronika w megane ma swój świat i to jest przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monmar1 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Musi być na to jakiś sposób !!!!????? Łatwiej mi odpiąć klemę z aku niż rozbebeszać radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 akumulator wygląda na sprawny ( oczko zielone ). "Patent" z oczkami nie musi dokładnie informować o sprawności akumulatora. Doładuj i zobacz czy problem będzie się pojawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monmar1 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Sprawdzę - dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbanek666 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Miesiąc temu wyjąłem akumulator z samochodu i podłaczyłem go na 48 godzin. Po tej operacji nie miałem już żadnych problemów z radiem i świecącym zegarkiem. Akumulator w moim Scenicu ma tyle lat co samochód (5). Widocznie potrzebuje co jakiś czas konkretnego doładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monmar1 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Też dochodzę do takiego wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam, Mam podobny problem z tym że radio potrafi wyłączać i włączać samo w ciągu minuty kilkanaście razy wraz z wyświetlaczem. Wyświetlanie godziny i temperatury działa normalnie. Zauważyłem, że po lekkim stuknięciu w radio, gdy ono gra powoduje to jego wyłączenie i włączenie. To może być wina radia czy kostek? Od samego początku odkąd posiadam samochód wyłączało się ale kilka razy w tygodniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Akumulator wygląda na sprawny ( oczko zielone ) sprawna to jest ta cela, w której jest oczko. reszta może być kiepska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbanek666 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 qwerty1234; najprawdopodobniej jak już Sam zauważyłeś przyczyną tej usterki może być kostka, która wymaga przeglądu i ewentualnie naprawy. Powinieneś to sprawdzić w pierwszej kolejności. Jeżeli nastąpi poprawa to będziesz wiedział, że dalej nie musisz szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi