sylver018 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Czy może ma ktoś zamontowane żarówki typu h7 halogenowe ? Tego typu Dajcie mi zdjecię waszej meganki z tymi zarówkami . bo chce zobaczyc jak to się prezentuje w meganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Do ph I żarówki ,które montuje się w reflektorach to H4 z tego co pamiętam to reflektory były jednokomorowe ,dopiero phII ma dwukomorowe i tam dla świateł mijania jest zamontowana żarówka H7 ,a dla szosowych H1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 niekoniecznie, są 2 rodzaje lamp w ph1 1 i 2 komorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 sory że odkopuje ale nie widzę sensu w zakładaniu nowego tematu. czemu nie można założyć h7 do ph1 klosz się stopi?? napięcie za małe?? wtyki zawsze można przerobić itd... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Podstawę w odbłyśniku z H4, do mocowania H7 też przerobisz ??? W M I Ph I jest przecież inna i tylko H4 tam pasuje, to nie tylko przerobienie kostki jest wymagane.. Poza tym w H4 masz 2 włókna na drogowe i mijania. Czym masz zamiar zastąpić te brakujące jeśli będziesz miał H7 ??? Inna sprawa to sens tego. Co na tym zyskasz ?? I H4 i H7 mają 55W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Poza tym H4 są tańsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Czy może ma ktoś zamontowane żarówki typu h7 halogenowe ? Tego typu Dajcie mi zdjecię waszej meganki z tymi zarówkami . bo chce zobaczyc jak to się prezentuje w meganie Ja ci mogę zarzucić zdjęcia żarówek tego tupu ale w H4 i w Renault Kangoo II Mając takie żarówki to przy zgaszonych żarówkach widać taki odblask niebieskiego z reflektora,a jeśli chodzi o światło to jest bielsze od standardowej żarówki ale nie jest tak do końca biały jak zimna biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 wydawało mi się że h7 są najmocniejsze, bo u mnie mijania są zbyt słabe i wieczorem gdy jeżdżę po mieście nie czyje się zbyt komfortowo zwłaszcza że ostatnio coraz częściej miasto oszczędza na prądzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Matuszi- jeśli zamiast reflektorów masz w meganie tą chińszczyznę co na fotkach w Twoim temacie, to się nie dziw, że widzisz ciemność. Mogłeś w podobnej cenie normalne reflektory z nowymi odbłyśnikami zakupić, albo przynajmniej do swoich fabrycznych, polecane tu na forum Philipsy nightguide. Wtedy widoczność by się odczuwalnie poprawiła, a Ty nie musiałbyś kombinować ze zmianami na mocniejsze żarówki, stając się jednocześnie niebezpieczeństwem na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Mogłeś w podobnej cenie normalne reflektory z nowymi odbłyśnikami zakupić dokładnie tak, ja kupiłem nowe oryginalne lampy i doskonale świecą. Matuszi te lampy co masz założone świecą kiepsko, jest chyba nawet temat na forum o tych lampach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) no wiem wiem :) nie myślałem o tym jak je kupowałem, teraz chcę coś wykombinować żeby jednak świeciły normalnie... a wymieniać na oryginalne nie chcę za bardzo bo auto w nich średnio wygląda Edytowane 22 Września 2011 przez Matuszi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 to tylko wsadzać żarówki +60, ale ich żywotność jest krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 a wymieniać na oryginalne nie chcę za bardzo bo auto w nich średnio wygląda Skoro tak uważasz, to trzeba było od razu beemwicę z ringami zakupić a nie meganke oszpecać chińszczyzną. Tam to jest oryginalnie, fabryczne to i świeci przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 fabryczne to i świeci przyzwoicie. dokładnie, a poza tym, niech wygląda gorzej, ale nie muszę się męczyć i bać że zaraz w coś lub kogoś wjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 dla tego pytam, by były mocniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi