gojgien Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 fabryczne to i świeci przyzwoicie. dokładnie, a poza tym, niech wygląda gorzej, W BeeMWicy baciuś, w BeeMWicy to jest fabryczne i świeci przyzwoicie, nawet wyglądu tam nie psuje bo do tego zostało w ten sposób zaprojektowane. (chodzi o ringi ale nie chińskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ja bmw nie lubię a w mojej megance takie lampki wyglądają przekozacko, bynajmniej takie jest moje zdanie i tego będę się trzymać. A tak dla sprostowania to za mijania nie robią tam ringi tylko fabryczne żarówki pod soczewką i chodzi mi tylko o wymianę ich na mocniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 (edytowane) Matuszi- wiem, załapałem jak fotki auta przedstawiłeś. Wcześniej zrozumiałem, że masz problemy z fabrycznymi lampami i chcesz H4 na H7 przerobić. Teraz sprawa się wyjaśniła. Co do mocniejszych żarówek, to jest to w przepisach ustalone i każda podmiana na mocniejsze jest podstawą do zatrzymania dowodu rejestracyjnego. A lampy jakie posiadasz są z daleka widocznym sygnałem, by do kontroli zatrzymać, bo coś się zapewne znajdzie. Meganka I nie miała lamp soczewkowych i już sama ich obecność zachęca znudzony patrol do machnięcia lizakiem. No ale to Twój wybór że sam, na własną prośbę się podkładasz. Liczę, ze masz tego świadomość. Co do podmiany w tych soczewkach na H7 to niestety musisz sam przetestować czy dalekowschodni plastik przetrzyma tą temperaturę i czy czasami nie będzie to dla niego zabójcze.. H7 ma większą bańkę jak H1 i za soczewką będzie bliżej jej mocowania, a co za tym idzie będzie bardziej go nagrzewać. Dotyczy to też wszelkich wynalazków "+ XX%" gdzie mocniejsze świecenie jest rozwiązane zazwyczaj przez skrócenie żarnika i przy tym samym napięciu jaśniej się żarzy i wydziela się większa temperatura. Efektem tego, o czym już tu kol. baciuś wspomniał, jest też krótsza żywotność, bo żarnik szybciej się przepala. Najlepiej jakbyś nawiązał kontakt z kimś z forum kto takie lampy posiada i podpytał jak to ma rozwiązane. Są i tacy, którzy takie mieli, a wrócili do fabrycznych. u nich dowiesz się o wszystkich negatywnych aspektach takiej podmianki. Z tego co pamiętam, jest chyba nawet i na forum temat z opiniami o tym wynalazku, zwanym Angeleye. Tu masz jeden z tych tematów: http://megane.com.pl/topic/24075-angels-eye/ i kwintesencja w opinii użytkownika: Odpowiedzi na przykładzie ph1 gdzie mam już w 2 aucie takie lampy. ad1/ nie można gdyż za dnia nie widać że się świecą. Czasem trudno zobaczyć czy mijania się świecą co jest przyczyną mandatów jak się trafi na złego policjanta. ad2/ z ph2 fotki ci nie dam ad3/ tak światło jest dużo gorsze. Zapytasz dlaczego założyłem. Dlatego że w ph1 zmienia mi wygląd auta bardzo radykalnie. W ph2 nigdy bym tego nie zrobił gdyż fabryczne lampy są już wystarczająco ładne i nie szpecił bym auta a głównie nie pogarszał bym walorów użytkowych. tu jeszcze jeden temat na 3 stronach ale to już sobie sam przeczytaj: http://megane.com.pl/topic/2110-nowe-lampy-typu-angel-eyes-bawic-sie-w-to/ Edytowane 23 Września 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 dzięki wielkie za wytłumaczenie wszystkiego jak dziecku, po prostu się nie znam :) a co do policji to ich się nie obawiam miasto mamy tak dziurawe ze nie pojedziesz szybciej niż 30-50km/h chyba że na obwodnicy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalipawel Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Panowie może głupie pytanie ale nie chce zakładać nowego tematu. Mam megankę I po lifice rok 2000 . Jakie musze kupić zarówki (światła mijania) mam oryginalne lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Powinny być H4, polecam philipsa nightguide. o konkrety podpytaj kol. CareK ma taką samą renię i już kilkuletnie doświadczenie z tymi żarówkami. Jest też i temat o tych PHILIPS-ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 jak masz lampę jednokomorową to H4, jak dwukomorową to żarówka H7 + H1. Mijania to H7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi