sartek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam! Niechcący znalazłem taką oto ciekawostkę: http://vtechtuning.pl/store/pl/renault-meg...4tce-130hp.html Ciekawe, jak to się będzie sprawdzać w praktyce. Na 1.6 TCE na razie się chyba nie doczekamy, więc przynajmniej jest jakaś alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 no , no Z ciekawością wszedłem na stronkę V-tech no i się trochę podpaliłem. 160 kucy w moim nie lekkim (1500 kg) scenicu to by trochę pomogło. Ogólnie te 130 km w serii to dobre do jazdy po mieście ale na trasie , na V lub VI biegu to po wyżej 120- 130 km/h to już nie ma kopa. W sumie to już bym działał ale ciąży mi widmo utraty gwarancji jak by coś się działo. Czy ktoś już poważnie myślał o wzmocnieniu 1,4 TCE? [ Dodano: 2011-02-24, 21:59 ] Acha , a co do serii to jesli to fakt to wykres z hamowni pokazuje nam , że mamy mały bonus od producenta : + 10 KM i Nm. Ciekawe czy to w kazdym modelu podobnie , czy aż takie rozbieżności po między modelami? Ogólnie to dobrze , że na plus a nie na minus Ale słyszałem już opinie , że w TDi też bywały zwyżki mocy w porównaniu do serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś się do kogoś ogarniętego blisko Twojego miejsca zamieszkania, V-tech sobie odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 A to dlaczego? Czyżby jakieś przykre doświadczenia. W sumie to myślałem jeszcze o Jetronic we Wrocławiu. Ponoć wiedzą co robią. Ale wszystko zależy od kompa w aucie. Bo jak nie da rady przez złącze diagnostyczne to chyba odpuszczają bo boxów nie robią tylko swoje mapy i to dostrajają indywidualnie do każdego auta osobno. 1800 PLN mi powiedzieli do 1,4 TCe. Czy ktoś wie jakie kompy są w scenicu / Megane III? ( bosch , siemens, inne?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Odnośnie fał teku to mam doświadczenia z ww. Panami i są co najmniej śmieszni. Parę lat wstecz ładowali klientów w butelkę (w tym mnie, a robiłem u nich 4 sterowniki do Clio RS Niestety dałem się nabrać bo know-how odnośnie remapów siriusa 32 był w polsce praktycznie zerowy. A ich hamownia pokazuje tyle ile oni chcą żeby pokazała Odnośnie ECU w 1.4 TCe to o ile dobrze pamiętam to siedzi tam zimenz SIM32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Nie wiem jakie są kompy, ale podobno nie ma do nich dostępów przez OBD i żeby zmieniać w nich program trzeba je rozbierać, co przy gwarancji odpada - bo widać, że coś było robione. Więc pewnie pozostają box'y, które się podobno i tak stroi pod samochód - przynajmniej ja tak usłyszałem od jednego gościa który się tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 ja dzwoniłem i pytałem - montaż i strojenie 3h - wpinają tego boxa gdzieś w instalację i tyle. Przy wizycie w ASO można go podobno samemu bezproblemowo zdemontowac w 5 minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Boxów nie wkłada się do samochodu. Dobrze zrobionego progsa nie da się wykryć podczas podstawowej diagnostyki samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Pod warunkiem ze da się podłączyć do kompa :P a podobno z tym jest problem w MIII - przez OBD nie ma dostępu do programu sterującego silnikiem - tak przynajmniej usłyszałem w firmie zajmującej się chiptuningiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Boxów nie wkłada się do samochodu. hmmm no to za co ja płacę i co mam sobie samemu demontowac przed wizytą w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Nie chodzi mi o wkładanie, tylko o to że nie są one super, extra, mega. Jak pewnie wiecie większość z nich to gotowce, a nie indywidualne programy pod dany silnik. Chodziło mi o to :P IMHO lepiej zrobić program u kogoś kto ogarnia niż wkładać box nawet z najlepszej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Valeczek, dokładnie...święte słowa ;-) W 2003 roku jak nabyłem megi2 19dCi 120ps to też nie było u polskich "tunerów "opcji dostania sie do kompa po OBD a rozbierać kompa nikt sie nie chcial podjąć. Znalazłem magika w Austrii,który rozebrał kompa i zrobił mi program na 148ps plus odpowiednia wzwyżka Nm.Tak wszystko poskładal,że nikt nie mial prawa się zorientować. Wydaje mi się,że w M3 tez byłaby taka opcja tylko panom nie chce sie bawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Pozwolę sobie odświezyć temat - i jak, modził ktoś ten silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 No właśnie, modził? :!: Czesi maja taka ofertę: http://www.autochip.eu/pl/chiptuning/specyfikacje-i-cennik/renault/renault-megane-3-14tce-130hp/ Maja zakład w Ostravie wiec blisko granicy. Ktoś coś o nich słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zadzwoń do Unitronic w Wawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi