juby45 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 witam.panowie od 2 dni cos z moim autem jest nie tak a mianowicie nie ma sily i rozpedza sie jak zólw tak jak by mu paliwa brakowalo ale jezeli przekroczy obroty 3400 to idzie ostro lecz na te obroty zeby wszedl to go trzeba dusic na 2biegu? czy jest walniety jakis czujni ze tak pozno turbine zalacza czy to przez te mrozy cos zamarzlo czy jak?dodam ze to jest renault megane II 1,5dci 2003rok prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Na jakim jeździsz paliwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juby45 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 na werwie.ale juz jest wszystko w porzadku:)tak jak myslalem napewno cos przymarzlo i tyle chyba ze sie ponowi i tak zostanie to bede szukal teraz juz jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 sprawdź EGR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juby45 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 kolego a gdzie jest dokladnie ten egr jak on wyglada [ Dodano: 2010-12-30, 21:38 ] ten problem znowu sie pojawil!sprawdzale i czyscilem ten egr ale to nic nie pomoglo.jak cos go kopnie to idzie jak burza a jak nie to rozpedza sie jak zolw dopiero jak przekroczy 3tys obr to idzie chyba musze wymienic filtr paliwa jak to nie pomoze to bede musial do mechanika jechac co prawda filtr wymienialem na wiasne ale roznie to bywa [ Dodano: 2010-12-30, 23:13 ] panowie a jak odlacze ta wtyczke od tego zaworu egr to cos pomoze?czy on powinien byc otwarty czy zamkniety?a w razie czego mozna go zaslepic jak ktos juz to robil to prosze o mala podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solaris84 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 A cewki? [ Dodano: 2011-01-01, 22:00 ] Jak mi poleciała cewka też miałem dużo słabsze auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 A cewki? A od kiedy cewki zapłonowe są w dieslach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Ja bym sprawdził jeszcze przepływomierz i czujnik powietrza dolotowego. Może też wężyk podciśnienia :) juby45 i zacznij pisać po Polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Można też sprawdzić manometrem ile i w jakim zakresie pompuje turbina, może jakies podciśnienie ( lub nadciśnienie - nie wiem jak to jest sterowane w renault ) jest nie szczelne . W megane II 1,5dci 2003rok jest turbina za zmienna geometrią łopatek czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banias Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 zależy od silnika jeśli 82KM to bez zmiennej geometrii a bodajże 101KM już miała zmienna geometrie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juby45 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 dobra panowie już doszedłem mam walnięty zawór egr!! sprawdziłem to sam bo po zdjęciu kostki z tego zaworu samochód idzie jak burza a jak podłącze to zamula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobs Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Czy EGR znajduje się też w 1,9d? U mnie czasami szarpie silnikiem tak jakby paliwa nie dostawał, a innym razem chodzi normalnie, z tym że jak szarpie to dymy lecą z wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi