raffaell2 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Mam problem ze swoją meganką II. Jak włączę klimatyzację (np. suszenie przedniej szyby) załącza się wentylator chłodnicy klimatyzacji i to od razu. Natomiast jak wyłączę klimę, to wentylator działa cały czas, aż do wyłączenia silnika. Czasm schładza mi płyn chłodniczy o 1 kreskę :-? Co może być przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jak włączysz klimę to wentylator się załączy tak mam być, jak wyłączysz to on też powinien się wyłączyć. Może przekaźnik pierwszego biegu wentylatora się "klei"? Sprawdź, czy jak odpalisz silnik, bez włączenia klimy, wentylator się kręci? Jeżeli tak to masz uszkodzony czujnik temperatury silnika ale ten podający sygnał na ECU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffaell2 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jak nie włączam klimy to wentylator chłodnicy nie działa. No chyba że silnik jest rozgrzany, to działa, ale tylko chwilę - do schłodzenia). A jak zlokalizować ten przekaźnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 na downlodzie jest opis bezpieczników i przekaźników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi