rescue29 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witajcie! Jestem posiadaczem nowej Megane GT 1.9 dCi. Obecny przebieg niecałe 7000tyś km. Jakiez było moje zdziwienie kiedy (pierwszy raz od nowości) skontrolowałem poziom oleju (komputer i bagnet). Okazało się, że jest połowa stanu. Czy to normalne???? (do tej pory jeżdziłem samymi benzyniakami). Ma ktoś w tej kwestii doswiadczenie????? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 a wcześniej ile było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Kiedyś czytałem, że nowe samochody z początku wezmą trochę oleju. Chodzi tu o prawidłowe dotarcie, potem jest już ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 7000tys km to 7mln km wiec ma prawo troche zjesc oleju :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Rosół: śmieszne ha ha ha :) rescue29, ja mam 1.5 dCi, jeżdże nią OD ok 6,5 tys km. mialem przy ok 16 tys km dolewke oleju... na początku komputer pokazywał mi braki, kiedy auto stało pod duzym kątem (wysoki krawężnik) i po krótkiej chwili było odpalane ponownie. z czasem braki te pokazały się również przy staniu na płaskiej powierzchni (jednak jedynie tylko gdy auto stało 3-4 min i bylo odpalane znowu). Dolałem oleju, i ok. Do przeglądu na 30 tys się nic nie działo. Nie martw się, dolej olej (ale rym) i sprawdzaj go systematycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescue29 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 soko - coś w tym jest bo teraz mam jedną krpke więcej:) jede jutro dolac i powinno być juz ok (mam taka nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 U mnie też trochę ubywa. Tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 sądzę, że nie ma co się na zapas zamartwiać. zrobić doleweczkę i patrzeć czy gdzieś nie ucieka. no i sprawdzać czy nie 'przybywa' ropy do silnika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi