Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

informacjaz wyswietlacza komputera megane II

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety kolego francuskiego nie umiem...

a na polskich stronach jest tylko pytanie odnośnie tego - ŻADNEJ odpowiedzi!

A jeśli wiesz to może powiesz??

P.S.

Pierwsze co zrobiłem to użyłem wyszukiwarki na forum a następnie google... niestety bez rezultatu.

Ciekawe co miało oznaczać "szybko do drenażu"... <ok> :)

Ale dzięki za pełne tłumaczenie - przynajmniej wiem o co chodzi :]

Szczerze to nie wiedziałem że można przetłumaczyć całą stronę bez kopiowania jej :)

• 1 miesiąc temu...

Witam. Przyszły mrozy i już moja meganka ma jakieś kaprysy. Komputer na wyświetlaczu pokazuje mi dwa blędy. Na internecie próbowalem to przetłumaczyć ale nic z tego nie rozumiem. Tym bardziej że komunikaty mam w języku włoskim.

A tymi komunikatami są:

- Alimentazione Controllare

- Anomaliafunzio Ni Volante i świeci serwis.

Z góry dziękuje za pomoc.

• 6 miesięcy temu...

Uruchomiłem dzisiaj tryb testowy i otrzymałem następujące dwa komunikaty:

PANNE CAPTEUR TEMP EAU

PANNE CAPTEUR HUILE

Czujnik temperatury wody?? Czujnik oleju?? Poziom oleju jest OK

Dodam, że dziś rano jak jechałem do pracy zapaliły się kontrolki SERVICE i Lampka układu oczyszczania spalin, dlatego uruchomiłem tryb testu. Poza tym samochód w czasie jazdy zachowuje się normalnie. Czy taka sytuacja może być spowodowana złą jakościa gazu??

EDIT

Te komunikaty trybu testowego można między bajki wsadzić. Po podłączeniu na komp wyszło na to, że to wtryskiwacze gazowe najprawdopodoibniej są winne. Jutro jade do gazownika.

• 5 miesięcy temu...

Alimentazione Controllare, po polsku sprawdż układ zasilania , u mnie była jedna swieca żarowa łatwo sprawdzic bez komputerów .przewód do + akul ,i

zdjac przewody zasilania i dotknac świecy jak zaiskrzy to dobra 5 min spr .po wymianie komunikat gasnie owszem to był tylko jeden obiaw z tego typu może być wtryskiwacz ,pompa wtryskowa opisuje ten optymistyczny .

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie jestem nowy na tym forum i mam pytanko.Jestem użytkownikiem reno meganII 1.5 dci 2004 kombi.Po zmianie opon na zimowe po jakiś czterech dniach ukazał mi się komunikat że mam zamało powietrza w kole, więc udałem się do wulkanizatora aby to sprawdzić,wulkanizator dmuchnął troszeczkę powietrza i wszystko było w porządku ale po tygodniu pokazał się komunikat że opona jest przebita więc udałem się znów do wulkanizatora po zdjęciu koła i sprawdzeniu okazało się że jest wszystko w porządku a komunikat jak był tak i dalej jest.Mam pytanie czy można usunąć ten komunikat.Z góry dziękuje za pomoc..

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 16 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!