elkuba Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam, mam problem z gniazdem 12V które znajduje się z tyłu pod siedzeniem środkowego pasażera. Miałem podłączone tam radyjko, i niestety zrobiłem małe zwarcie (co jest dziwne, bo wywołało je przypadkowe zwarcie ekranu przewodu antenowego z karoserią), czego skutkiem jest brak napięcia. Z przodu tam gdzie jest zapalniczka jest wszystko ok. Bezpieczniki też wyglądają na dobre, chyba że od tego gniazda jest gdzie indziej. Proszę o jakieś sugestie gdzie może być problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Sprawdź bezpiecznik F26 (10A) w skrzynce bezpieczników. Ma ikonkę gniazdka. Polecam downloda masz tam rozpiskę bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elkuba Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Sprawdziłem przed chwilą dokładnie, i bezpiecznik jest ok, podmieniłem na nowy i też to nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 to gniazdo jest z kostką, chyba będziesz musiał rozebrać to fotele i pas plastikowy, być może kostka się uszkodziła, u mnie rozłączała, ktoś tam grzebał i źle była wpięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 chyba będziesz musiał rozebrać to fotele i pas plastikowy Nic nie trzeba rozbierać Wystarczy podważyć podstawę gniazda i wyskoczy z tego plastiku pod fotelem środkowym. Jest na zatrzaskach. To zresztą wcześniejsza, przymusowa czynność jeśli ten plastik chcesz zdemontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ja musiałem rozkręcić, nie szło jej wyjąć a nie chciałem połamać, po prostu u mnie ktoś grzebał i było to źle spasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elkuba Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Też nie mogę wyjąć tego gniazdka, więc pewnie będzie trzeba rozkręcić. Na razie nie mam kiedy tego zrobić, ale jak mi się uda to się pochwalę efektami [ Dodano: 2011-01-23, 13:03 ] Napięcie w gnieździe powróciło Problem leżał w połączeniu wtyczki (tej pod plastikami) z gniazdem. Niestety musiałem zdemontować plastik, bo gniazdo nie chciało za nic wyjść. Potem zdemontowałem gniazdo z plastiku, wyciągnąłem wtyczkę przez gniazdo, dokręciłem plastik, połączyłem wtyczkę z gniazdem, i po sprawdzeniu czy w gnieździe jest napięcie delikatnie wcisnąłem gniazdo na swoje miejsce. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi