Megan92 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam! :) Ostatnio przejrzałem instrukcje i napotkałem się na tag o tylnych siedzeniach. Jak ustawimy boczne siedzenia bardziej do środka i wystawimy środkowe siedzenie, to będziemy mogli bardziej położyć oparcie bocznych siedzeń. Ale moim to się nie mozliwe.. I moje pytanie, czy to zależy od wersji scenica?Dodam ,że u mnie tylko środkowe siedzenie może się wysuwać do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Przesuwanie jest na wszystkich tylnych siedzeniach. Popatrz na swoje czy czasem nie jest coś pogięte w szynach prowadniczych, lub zatrzaskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 tylko ze ja nie mam.. nie ma zdanych prowadnic pod bocznymi siedzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 U mnie też się wszystkie wysuwają i mogę również pochylać oparcie. Prowadnice są nad klamrami trzymającymi fotel w mocowaniu, w przodu fotela jest taka wajcha, ciągniesz w górę i przesuwasz fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Megan, prowadnicą, ale nie przy samej podłodze, tylko można rzec - w fotelu, pomiędzy siedziskiem a stelażem, podnosisz do góry kabłąk mający pomiędzy nogami (zakładam, że siedzisz na fotelu) i przesuwasz fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Nie we wszystkich Scenicach była możliwość regulacji tylnych siedzeń, szczególnie w ph I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianpop Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Podłącze się do tematu. Czy pisząc "położyć oparcie bocznych siedzeń" macie na myśli całkowite ich położenie czy tylko zmianę kąta oparcia o kilka stopni. U mnie boczne tylne oparcia reguluje się bez względu na to czy środkowy fotel jest zamontowany czy nie, ale tylko w małym zakresie. Położyć oparcie niestety nie mogę. Poza tym w środkowym fotelu wcale nie mogę regulować kąta oparcia. U Was też tak jest? PS. mam SI PhII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 damianpop, tak, też tak jest i jest to prawidłowe. Co do opcji z wyciągniętym środkowym i przestawionymi bliżej siebie bocznymi, to w takiej kombinacji możesz te oparcia bocznych pochylić do tyłu o taki sam kąt ale nie musisz przesuwać siedzenia do przodu by to wykonać. Uzyskujesz wówczas bardziej wygodną pozycję oparcia, z zachowaniem odległości do siedzeń przednich. Ma to znaczenie gdy na tych tylnych siedzeniach podróżują osoby dorosłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Podsumowując: Jeśli nie mam przesuwanych bocznych siedzeń, to nie będę mógł bardziej odchylić oparć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 A czy nie masz możliwości wyjęcia całego fotela. Ja składam oparcie (na siedzisko), z tyłu fotela powinna być centralnie rączka, do góry ją i cały fotel idzie do góry, tak jakbyś chciał powiększyć bagażnik. W tym momencie fotel trzyma się na przednich podporach, na bokach fotela przy szynach są dwa małe zatrzaski, odpinasz je do góry i fotel wyjmujesz. Może masz inne fotele, nie wiem czy są inne, jestem jeszcze nieobeznany. Znajomy ma scenic z 1998 i ma takie fotele jak moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Tylko,że ja mam wersje RN. Mogę wyjąć siedzenia.Oraz je złożyć. Własnie szukałem na allegro czy są jakieś takie jakie mam na myśli,lecz komplet nawet za 1000zł (plus przednie fotele) a 150zł jeden fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Poprzednim forumowiczom, również chodzi o to, że oparcia tylnych foteli kładą się tylko do przodu, oraz że fotel można wysuwać. No chyba, że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Megan92, jak szukałem fotela z podłokietnikiem to trafiałem na komplety skór za 6 stów. Tylnych foteli jest mnóstwo, bo pasują z anglików, europejczyków, ze wszystkiego, do wyboru do koloru. Za 3 dyszki/szt widziałem tylne, więc wystarczy szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Inaczej. W instukcji obsługi samochodu zobacz dział 3 strona 21. tam są zdjęcia ktore pokazują te fotele z opuszczonym oparciem TYLNE FOTELE (funkcjonalność)(ciąg dalszy) Tak nazywa się dział 3.21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Niestety nie mam instrukcji obsługi, ale przejrzę te w download. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi