michalp Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam, odwiedziłem dziś jednego z łódzkich dealerów naszej Reni celem zaanonsowania się na wymianę oleju i filtra. W trakcie rozmowy Pan zza biurka mówi, że tego oleju nigdzie poza autoryzowanymi stacjami Renault nie mam szansy dostać, niby jest taki sam, ale to nie to samo. Ma rację czy kituje ? Chodzi o Elf Evolution SXR 5w40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 No nie to samo bo oni kupują w wielkich bekach a w sklepach masz zazwyczaj na mniejsze porozlewane :) Pitoli jak potłuczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 kity wciska, olej można dostać i w innych punktach, pytanie czy chcesz robić przegląd czy tylko sobie wymienić olej? Swoją drogą nie bardzo widzę sens wymiany po 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 oczywiscie ze pierdzieli - olej jest na 100% dostępny (115PLN). Ja zawsze sam kupuje i jeżdze do Zgierza ze swoją bańką - wymiana + filtr = 80PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalp Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Czyli jest tak jak myślałem. robpad: używam auta (akurat nie Reni tylko innego francuza) jako auta służbowego w firmie, innymi słowy robię jako przedstawiciel, robię rocznie około 90tkm po kraju. Przekonywanie mnie co do dbałości o auto nie ma większego sensu, bo sam w praktyce spotkałem się z różnymi sytuacjami i uważam, że co jak co ale wymiana oleju to sprawa istotna, stara zasada mówi: jak nie posmarujesz to nie pojedziesz. athlon64x4: w Jaszpolu na Brukowej za wymianę oleju i filtra zawołali 450 zł, masz może namiary na zaufanego mechanika w Zgierzu ? Jak się ma do tego gwarancja jak przyjadę ze swoim olejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 michalp pisząc we wcześniejszym poście Zgierz miałem na myśli oddział / filię Jaszpolu :) z gwarancją nie miałem problemu - na fakturze dopisują tylko: "olej klienta, ELF 5W40, opakowanie oryginalnie zamknięte" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalp Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 athlon64x4: O.K. rozumiem, a ponawiam jeszcze pytanie o namiar do zaufanego człowieka ze Zgierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 michalp, przecież napisał wyraźnie że wymienia w Jaszpolu w Zgierzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi