P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Nie ma potrzeby wgrywania XR25 po klei od najstarszej wersji. Co nie zwalnia od czytania helpów znajdujących się we wszystkich kolejnych wersjach. Wersje bardziej "objętościowe" posiadają wszelkie niezbędne pliko do tego aby uruchomić program. Faktem jest, że w wyniku modyfikacji autor wprowadził odwołania do jakiś bibliotek, niestety nie nie oprogramował błędów. Funkcjonować funkcjonuje dość dobrze skoro pojawiają się nowe wersje a komunikacja z samochodem jest poprawiana. Program na pewno nie zastąpi CLIP-a ale coś niecoś z niego można wyczytać. Niestety, jak w przypadku DDT2000 i tu wszytko rozbija się o tłumaczenia, żeby cokolwiek zrozumieć co tak naprawdę nam się wyświetla. Ja łączę się za pomocą obu powyższych programów, choć DDT2000 pokazuje mi więcej informacji. Może to jednak wynikać stąd, że lepiej go poznałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 po pierwsze na jakim systemie chcesz uzyc xr25? na w7 64bit mam system win 7 32bit potrzebujesz net framework np 3.5 mam framework 4 trzecia rzecz wgrywajac starsze wersje programu miales opis jak to zrobi i właśnie według niego robiłem nie zapomnij wkleic pliku ftd2xx.dll do c:\windows\sytem32 tak zamieniłem te pliki nie probowales wczesniej wgrac clip-a? nie próbowałem, wcześniej miałem ddt2000 którego usunąłem z kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 mam framework 4 Jeśli potrzeba 3.5 to instaluj 3.5. Wersje net framework akurat są pod tym względem wyjątkowe i nowsza wersja wcale nie zastępuje starszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Jeśli potrzeba 3.5 to instaluj 3.5 ok zainstaluje ale to pewnie nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 wazne jest aby plik RESORCES rozpakowac nie przekleic do : c:\website\CLIP\resources po uprzednim utworzeniu tej sciezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Trzeba utworzyć katalog C:\WEBSITE\CLIP\DEBUG do którego należy rozpakować plik DEBUG-Exaple.rar znajdujący się w wersji 209 jak mam to zrobić jak wersja 206 mi nie wchodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 nie wiem ja bym po kolei sciagnal wszystkie wersje i je wgrywal,po wersji 191 pojawil sie nowy plik resorces,czyli chyba nalezy nim zastapic stary .trzeba kombinowac ja tego nie zrobie ze wzgledu na clipa.a na win7 64 nie chodzi ten program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 jak mam to zrobić jak wersja 206 mi nie wchodzi A to jest nie istotne, w archiwum z instalką masz plik resouces.rar wypakuj go do odpowiedniego katalogu i już. Z tego co wiem to program instalacyjny nie wypakowuje tego pliku, trzeba to zrobić ręcznie. Jeżeli któraś wersja nie chce się uruchomić, nagraj następną i już. Któraś kolejna wyższa ruszy :). Jak mi w domu naprawią internet to wrzucę na chomika pozostałe wersje programów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Jeżeli któraś wersja nie chce się uruchomić, nagraj następną i już. Któraś kolejna wyższa ruszy żadna z wyższych od 205 nie rusza u mnie, niby się zainstaluje ale jak ma się włączyć program to wyskakuje komunikat ze program .... exe przestał działać i koniec mam ściągnięte do wersji 329 Dodano: 08 lut 2012 - 08:39 masz plik resouces.rar wypakuj go do odpowiedniego katalogu i już. to też już zrobiłem i nic Dodano: 08 lut 2012 - 09:17 jak mam wykonać to then : regsvr32 mschrt20.ocx for registry adding. ? Dodano: 08 lut 2012 - 09:20 to pochodzi z tego copy ftd2xx.dll to c:\windows\sytem32make a directory c:\website\CLIP\resources copy the image files in this directory (resources.rar) copy the font files c:\windows\fonts place the license file in c:\website\CLIP\resources copy mschart20 to c:\windows\system32\mschart20.ocx then : regsvr32 mschart20.ocx for registry adding. license: run setup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 jak mam wykonać to Cytat then : regsvr32 mschrt20.ocx for registry adding. ? To jest polecenie rejestracji biblioteki w systemie. Start Uruchom cmd cd (katalog gdzie jest biblioteka mschart20.ocx)(ENTER) regsvr32 mschrt20.ocx (ENTER) W siódemce nie wiem jak to zrobić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) no to poległem próbowałem na różne sposoby to uruchomić przez cmd i nie potrafię :) Dodano: 08 lut 2012 - 22:44 czy ktoś mógłby mi napisać jak to przebrnąć ? Bo jak tego nie wpiszę to wyskakuje mi że system nie może wykoanć określonego programu lub nazwa ... nie jest rozpoznawana jako polecenie wew lub zew, program wykonywalny :) Dodano: 10 lut 2012 - 12:10 ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć ? Dodano: 12 lut 2012 - 18:40 ktoś ma jakiś pomysł na ten błąd wszystkie programy zainstalowane które PRZEMO podał i nic nie mogę zrobić w programie Zacznę kasować Twoje posty jeżeli nie będziesz się stosował do regulaminu. Fotki maja się wyświetlać na forum ! Dodano: 12 lut 2012 - 19:32 Przepraszam nie wiedziałem ze z innego serwera nie można wrzucać fotek Można byle się wyświetlały na forum -> Regulamin. Edytowane 12 Lutego 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 A tak w ogóle próbowałeś pobawić się trybami zgodności :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 tak próbowałem i nic bez zmian tego pliku do rejestru tez nie umiem wgrać :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 PS Jak system jest dawno instalowany to ma różne śmieci, może trzeba przeinstalować :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Hmm ?? system mam 3 miesiące i przez ten czas nie było za wiele grzebane (poza podstawowymi programami)może to jakiś trop Dodano: 12 lut 2012 - 19:51 a to jest w szczegółach INFORMACJE O WERSJI PLATFORMY Windows : 6.1.7601.65536 (Win32NT) Common Language Runtime : 4.0.30319.239 System.Deployment.dll : 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100) clr.dll : 4.0.30319.239 (RTMGDR.030319-2300) dfdll.dll : 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100) dfshim.dll : 4.0.31106.0 (Main.031106-0000) ŹRÓDŁA Adres URL rozmieszczenia : file:///D:/Users/rafal/Desktop/Megane/Program_xr25/XR25PC%20od%20115%20do%20212/ECU-GAUGE/Application%20Files/XR25_PC1_205_1_0_0_0/XR25_PC1_205.application Adres URL dostawcy rozmieszczenia : http://renault-clip/XR25_D2XXUnit_NET/XR25_PC1_205.application PODSUMOWANIE BŁĘDÓW Poniżej znajduje się podsumowanie błędów. Szczegółowe informacje na temat tych błędów znajdują się w dalszej części dziennika. * Aktywacja aplikacji D:\Users\rafal\Desktop\Megane\Program_xr25\XR25PC od 115 do 212\ECU-GAUGE\Application Files\XR25_PC1_205_1_0_0_0\XR25_PC1_205.application spowodowała wyjątek. Wykryto następujące komunikaty o niepowodzeniach: + Pobieranie pliku http://renault-clip/XR25_D2XXUnit_NET/XR25_PC1_205.application nie powiodło się. + Nie można rozpoznać nazwy zdalnej: 'renault-clip' PODSUMOWANIE NIEPOWODZEŃ TRANSAKCJI MAGAZYNOWANIA SKŁADNIKÓW Nie wykryto błędów transakcji. OSTRZEŻENIA Podczas tej operacji nie wykryto żadnych ostrzeżeń. STAN POSTĘPU OPERACJI * [2012-02-12 19:47:49] : Rozpoczęto aktywację D:\Users\rafal\Desktop\Megane\Program_xr25\XR25PC od 115 do 212\ECU-GAUGE\Application Files\XR25_PC1_205_1_0_0_0\XR25_PC1_205.application. SZCZEGÓŁY BŁĘDÓW Podczas tej operacji zostały wykryte następujące błędy. * [2012-02-12 19:47:51] System.Deployment.Application.DeploymentDownloadException (Nieznany podtyp) - Pobieranie pliku http://renault-clip/XR25_D2XXUnit_NET/XR25_PC1_205.application nie powiodło się. - Źródło: System.Deployment - Ślad stosu: w System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadSingleFile(DownloadQueueItem next) w System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadAllFiles() w System.Deployment.Application.FileDownloader.Download(SubscriptionState subState) w System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadManifestAsRawFile(Uri& sourceUri, String targetPath, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, ServerInformation& serverInformation) w System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadDeploymentManifestDirect(SubscriptionStore subStore, Uri& sourceUri, TempFile& tempFile, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, ServerInformation& serverInformation) w System.Deployment.Application.DownloadManager.FollowDeploymentProviderUri(SubscriptionStore subStore, AssemblyManifest& deployment, Uri& sourceUri, TempFile& tempFile, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options) w System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadDeploymentManifestBypass(SubscriptionStore subStore, Uri& sourceUri, TempFile& tempFile, SubscriptionState& subState, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options) w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(Uri activationUri, Boolean isShortcut, String textualSubId, String deploymentProviderUrlFromExtension, BrowserSettings browserSettings, String& errorPageUrl) w System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Object state) --- Wyjątek wewnętrzny --- System.Net.WebException - Nie można rozpoznać nazwy zdalnej: 'renault-clip' - Źródło: System - Ślad stosu: w System.Net.HttpWebRequest.GetResponse() w System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadSingleFile(DownloadQueueItem next) SZCZEGÓŁY TRANSAKCJI MAGAZYNOWANIA SKŁADNIKÓW Brak dostępnych informacji o transakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi