Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Książka serwisowa

kawa7777

Rekomendowane odpowiedzi

czy w dokumentacji renault megane 3 istnieje twór zwany książką serwisową / książką przeglądów/???

nie wiem, albo serwis zatracił przy wizycie, albo nie występuje

w książce obsługi znalazłem tylko przegląd lakierniczy

zanim ich znów odwiedze, proszę o odpowiedź ;-)

dzięki

istnieje :-D ja oprócz instrukcji obsługi dostałem książkę przeglądów w której są miejsca na pieczątki potwierdzające przegląd i informacje co kiedy wymienić :mrgreen:

swoja drogą teraz może nie dają przy odbiorze samochodu takiej książki (czyt. ekologia) :P

mam samochód z początku 2009 roku :-P

przenieś post do działu ogólne bo zaraz i tak moder go usunie :P

Jeszcze przed przeniesieniem moder powywalał z Twojego, niepotrzebne podwójne Entery :-D

dzięki

[ Dodano: 2011-01-23, 21:27 ]

dostałem tylko kartke ze specyfikacją auta i opisem kiedy mam dokonać przeglądów, czy to teraz takie standardy??? auto z listopada 2010

[ Dodano: 2011-01-23, 23:01 ]

prosze, żeby jeszcze ktoś potwierdził jak to jest z tą książką, byłem na godzine w serwisie i zabijcie, nie wiem czy była :-?

[ Dodano: 2011-01-24, 19:09 ]

SUPER KOLEŻEŃSKIE FORUM - 97 otworzeń jedna odpowiedź, żadnego potwierdzenia, dziwne :cry: :roll:

SUPER KOLEŻEŃSKIE FORUM - 97 otworzeń jedna odpowiedź, żadnego potwierdzenia, dziwne :cry: :roll:

A co myślisz że każdy ma nową megankę? Książka przeglądów powinna być i tyle. Bo gdzie będą wstemplowywać przeglądy jak jej nie masz. ;-)

Nie ma czegoś takiego jak papierowa książeczka! Za dużo cwaniaków robiło przekręty, dlatego teraz jest tylko elektroniczna w głównym systemie reno. Jeśli chcesz to może poprosić o wydruk przeglądów (jeśli miałeś już jakieś).

Ja czekam na papierowe potwierdzenie przedłużenia gwarancji na 4 lata i czekam tak już dwa miesiące. Podobno dopiero drukują :-/

aston, w tej sytuacji nie powinieneś brać tego do siebie

DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI

na marginesie - dziś w serwisie dostałem info, że książki nie mają obowiązku wydawać wraz z autem, natomiast, jeśli uważam, ze jest mi potrzeba dostane ją na żądanie

Ja do nowej Megi III też nie dostałem. Przeglądy są zapisywane w bazie Renault i dostęp do tej informacji ma każdy serwis. Dodatkowo część informacji przechowywana jest na karcie.

Zapytam z ciekawości swojego handlowca czy może mi wydać taka papierową.

aston, w tej sytuacji nie powinieneś brać tego do siebie

Nie brałem tego do siebie :-D

Przeglądy są zapisywane w bazie Renault i dostęp do tej informacji ma każdy serwis.

Raczej z tym stwierdzeniem się nie zgodzę. Moja meganka była serwisowana w 2 stacjach ASO (Zgierz i Kutno) i tylko mieli w Zgierzu jej przeglądy jakie miała wykonane u nich. :-/ I zawsze mogą pomieszać w bazie danych i znikną przeglądy jakie były wykonane :mrgreen: