PC800 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Objawy: elektryczny mechanizm słychać, lecz nie ma rezultatu, możliwości otwarcia pokrywy bagażnik. Przyczyna: ułamane wypustki na kole zębatym przekładni zwalniającej mechanizm otwierania zamka. Reakcja: naprawa koła zębatki poprzez wmontowanie zastępczych wypustków. Opis czynności: Otworzyć klapę bagażnika od wewnątrz bagażnika, używając mechanicznego mechanizmu awaryjnego zdemontować pokrywę klapy bagażnika - wykręcić 4 śruby za pomocą klucza TORX 20, silnie pociągnąć pokrywę w celu wyjęcia z zatrzasków odkręcić zamek zdemontować zamek wyjąc silniczek i koło zębate naprawić koło zębate np. podanym sposobem montaż przeprowadzić w odwrotnej kolejności więcej zdjęć na http://picasaweb.google.com/RenaultMeganeS...feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Kolego może byś tak użył tagów Strasznie upierdliwe to klikanie w linki, no i po co tyle tych Enterów Popraw posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A ja mimo wszystko podziękuję koledze za wkład pracy jaki zrobił. Możliwe że się przyda w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajek83 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 A co jeśli nie słychać aby mechanizm działał? Gdzie szukać przyczyny? czy to może być przerwany kabel lub jakiś sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Do sprawdzenia włącznik w klapie i do podgięcia blaszka w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepaj Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 witam mam pytanie odnośnie samego silniczka mianowicie mam scenica rocznik 2002 po lifcie i bagażnik jest bez kluczyka a spalił się silniczek czy można gdzieś go kupić? nie ma na nim żadnych parametrów to znaczy możne były kiedyś ale jest cały zardzewiały i nie można nic z niego odczytać proszę o pomoc :-| pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC800 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Scenic II 2003r: silniczek marki Mabuchi Motor model VN233707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 A jak w Megane IIphI otworzyć awaryjnie bagażnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Dokładnie tak samo, zamek jest ten sam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Ale to trzeba robić od strony bagaznika przez otworzenie tylnych foteli, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) No właśnie jak się otwiera awaryjnie bagażnik - w moim przypadku scenica ? Bo coś ostatnio zamek fisiuje - czasami trzeba zamknąć z pilota i ponownie otworzyć żeby się otworzył - zresztą z zamykaniem miałem dziś podobny problem - nie zatrzasnęła się klapa - dopiero jak zamknąłem jeszcze raz z pilota i otworzyłem to klapa się zatrzasnęła. Jest jakaś dźwignia - czy trzeba się wczołgać do środka przez tylne fotele ? Edytowane 12 Lipca 2011 przez pawelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Aby awaryjnie otworzyć zamek należy od strony bagażnika przesunąć w środku zamka przez otwór w nim taki biały plastik i mamy otwarty bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 THX, myślałem że jest jakis inny sposób ... ale dobre i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 nie ma innego sposobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1981 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Witam. Dzięki dokładnemu opisowi autora i zdjęciom szybko i bez problemów naprawiłem nie działający zamek. Jakieś wkręty dopasowane do zębatego kółka i śmiga. Coś jednak musiałem zrobić źle- od tego czasu zapalona jest kontrolka otwartej klapy przez co nie działa zamykanie całego auta. Centralny słychać ale od razu po zamknięciu otwiera. Czy mieliście taką sytuację? Gdzie w Scenicu 2003r jest jakaś krańcówka od tylnej klapy? Jeszcze jedno- po otwarciu awaryjnym od środka biały plastik nie powrócił na swoje miejsce tylko znajduje się po lewo patrząc od środka. Czy to może być przyczyna? Próbowałem ale nie chce wrócić na swoje miejsce. Będę wdzięczny za jakieś rady. Nie mogę przecież zostawiać otwartego auta na parkingach :) Edytowane 28 Grudnia 2011 przez Marek1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi