Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Poduszka Silnika 1.5 dci

kepa416

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dowiedzieć jaką poduszkę najlepiej wybrać czy używaną czy nową i jaki model bo oryginał to hutchinson czy QUALITE FRANCE bo ponoć ta ponoć się czymś różni od tego zamiennika coś z płynem w środku.

Witam, osobiście nie proponuję używanych poduszek, a szczególnie tej pod silnik. Osobiście mam założoną podróbę i jak narazie około roku nic się nie dzieje. Ale jak się nie mylę to na temat poduszek już było pisane.

Oryginał jest najlepszy, tzn hutchinson, nie będzie robił problemów. Można też próbować sasica wsadzić. "wyroby" Qualite France czy 4max lepiej darować bo to kasa wywalona w błoto. No, chyba że robisz furę na handel i pokażesz kupującemu nowe części to co innego.

Jakiś czas temu wymieniałem taką poduszkę sam i władowałem oczywiście Hutchinson. Używane części to możesz kupić np. jakieś plastikowe nadkola, ale nie oszczędzaj na częściach do silnika.

No to masz tańszego dostawce <szukaj> ja dałem na Allegro 300zł. Prwdopodobnie mam do wymiany też poduszkę pod skrzynią więc jeśli można to proszę o podanie jakiegoś namiaru na te poduszki

• 3 tygodnie później...

Właśnie kupiłem u tego gościa tą poduszkę, ale mam pewne obawy co do orginalności tej poduszki. Założyłem i w miejscu gdzie wcześniej poprzednia poduszka była mocno sfatygowana, to po założeniu tej z Aukcji po 2 m-cach mam to samo w tym samym miejscu. Poduszkę wymieniłem dlatego że miałem mocne wibracje w Aucie, pomogło, ale po 2 miesiącach już zaczynam owe wibracje wyczuwać znowu, więc myślę że to jest podrubka. Bo poza naklejką z logo Hathutson na samej poduszce niema nic - wszystko zostało zeszlifowane tak jak na tej aukcji. Jednym słowem nie polecam tej Aukcji

Z tego co pamiętam wymieniałem poduszkę u siebie z prawej strony na początku za 280 zeta podróbka po miesiącu to samo, :P później kupiłem oryginał i pomogło, na oryginale powinny być wybite kody,(podróbki tego nie mają) ale kieszeń bolała koszt 500 zeta. :evil:

• 1 miesiąc temu...

A może mi ktoś powiedzieć jak w 1.5 dci wygląda taka poduszka z małym albo nowym przebiegiem? Mianowicie najbardziej zastanawia mnie jak duża jest odległość między górną częścią metalową a górą tego na czym trzyma się silnik? Czy wy macie tez powiedzmy takie wiórki tej gumy na tej półeczce?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!