apaczkrk Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witam, koledzy szukałem na forum ale nie znalazłem oczekiwanej odpowiedzi. Mam taki problem, mam Meganke Grandtour która ma fabryczny alarm ( pewnie jak każda ) :P często jeżdżę z psiakami, zostawiam je w samochodzie no i alarm się włącza.Czy jest jakaś możliwość wyłączenia / deaktywowania alarmu ?? wyłączenie czujników ruchu ? wstrząsu ? Nie satysfakcjonuje mnie zamykanie drzwi z kluczyka bo to trochę uciążliwe jest... wie ktoś coś na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegota Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Poszukaj w postach dotyczących MII , jest na pewno!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apaczkrk Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 No właśnie za cholere nie mogę znaleźć takiej porady :P na prawdę szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Można wyłączyć same czujniki ruchu wciskając przycisk start chyba 5 albo6 razy(jutro jak sprawdzę w instrukcji to ci napiszę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apaczkrk Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Bardzo bym CIę prosił, próbowałem z tym 5 razy i nie bardzo się to sprawdza.... ale nie wiem dokładnie jak to ma być czy auto ma być na biegu? karta w środku ? czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Aby wyłączyć czujniki w kabinie w fabrycznym alarmie trzeba zrobić następujące rzeczy: :P włożyć kartę do czytnika :P nacisnąć 5 razy przycisk start/stop w ciągu 7sek. :P zamknąć drzwi kierowcy i zamknąć auto z pilota. Światła migną 2 razy i usłyszymy 4 razy "BEEP" I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apaczkrk Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 czyli przy otwartych drzwiach kierowcy ?? dobrze rozumiem ?? gdzieś czytałem że auto musi być na biegu ? czy to nieważne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Zdjęcie z instrukcji wyłączenia czujników kabinowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apaczkrk Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Dziekuje bardzo koledzy :P Moje psiaki bedą bezstresowo siedzieć w aucie hehe :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimolek1 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam a jak mozna włączyć te czujniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Same się włączają przy natępnym włączeniu alarmu.Dezaktywacja jest tylko na tą chwilę kiedy je dezaktywujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczkas Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Dezaktywacja alarmu: włóż kartę i 5x naciśnij start/stop? Ja jak nacisnę przycisk start/stop, to auto mi zapala !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Bo naciskasz na sprzęgło.Podczas tej operacji, nie dotykasz żadnego pedału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_B_UK Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Odświeżam temat z pytaniem do Was. Mianowicie mam ten sam problem ... Jak dezaktywować wiem i to robiłem, niestety moja żona nie ogarnia tego za każdym razem z dziećmi. Chciałbym to całkowicie odłączyć, na moje auto raczej nikt sie nie pokusi a nerwów co nie miara. Gdzie jest cała centralka i co trzeba odłączyć ? Magane MK2 1.5 DCI 2007 - anglik. Silnik k9k732 Kombi Grandtour Co do zasady powiem że mechanikę ogarniam ale elektrykę nie bardzo prócz podstaw. Czujników nie ma, urwały się przy jakiejś przeprowadzce. Jest natomiast jakaś dioda na prawym tylnym słupku schowana pod tapicerką. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 2 godziny temu, Piotr_B_UK napisał: Gdzie jest cała centralka i co trzeba odłączyć ? Moduł alarmu znajduje się pod wykładziną prawego boczka bagażnika. Tam powinno być czarne złącze cztero lub sześcio pinowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi