skoru Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Witam Wszystkich ;-) Ze względu na już bliskie poszerzenie rodzinki o malucha, jestem na etapie poszukiwań odpowiedniego fotelika. Wstępny wybór padł na to: http://www.autofoteliki.pl/maxi-cosi-cabriofix,2,60,103.html I moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was używa tego fotelika w tym aucie? Jak się mieści z tyłu? Czy starcza pasów bezp? Oczywiście, montaż tyłem do kierunku jazdy. Bardzo dziękuję za każdą pomoc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ja miałem baze isofix do tego. Sam fotelik w adac nie maił dużo gwiazdek jak pamiętam. Razem z bazą był w czołówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Miałem ten fotelik z bazą Easy base (bez isofixa) i mogę szczerze polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ja użytkuje dokładnie taki fotelik - bez bazy. W MII i MIII pasy z tyłu są na tyle długie, że nie ma problemów z zapinaniem pasa i "zaplataniem" za fotelik. Też mogę go polecić :P Tylko zobacz sobie na filmie na stronie producenta jak się go prawidłowo ustawia :P dla mnie nie było to takie oczywiste :P ( i nie chodzi mi o to że tyłem do kierunku jazdy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoru Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dzieki za rady @Tomaszb Sądzę że jeśli mieści się w Twojej Reni w kombi II nie powinno być problemu. Tak się własnie zastanawiam czy iść w bazę z isofix czy bez - na środkowym miejscu z tyłu, gdzie mam zamiar mocować fotelik, i tak nie ma isofixów.. pawelsonx, pamiętasz może czy tą bazę z isofixami można mocować też pasami? //offtop: mkotek że Ty się chłopie nie boisz jeździć takim potworkiem :P 180 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 wg. mnie baza Isofix da się zamocować tylko jak masz isofix w aucie - jeżeli chcesz mocować bazę pasami to jest do tego inny typ bazy :P //offtop: to nie potworek - to jest 180 bardzo potulnych kucy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ale isofixy mozna sobie dokupic z tego co wiem i zamontowac samemu.Na allegro znalazłem.Tylko nie wiem czy wszedzie da sie domontowac czy tylko wniektorych samochodach. Polecam ponowną lekturę regulaminu forum - zapoznanie się z nim wymagane jest przy rejestracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ja u siebie właśnie zamontowałem baze isofix Maxi Cosi Family Fix i do tego fotelik Maxi Cosi CabrioFix. Mam Megane II 3d Hatchback i wszystko pasuje więc do Twojego GrandToura napewno wejdzie. Zaletą tego isofixa jest maksymalna ilośc gwiazdek w testach no i możliwośc wpięcia fotelika następnej grupy wagowej tj. 9-18 kg (Maxi Cosi Pearl) Polecam ten zestaw. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi