hudy1 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Zauważyłem pewną prawidłowość.Kiedy jest sucho,w czasie jazdy słychać skrzypienie tylnych lewych drzwi,przy przejeżdżaniu przez nierówności.Jeśli jest wilgotno, skrzypienie ustaje.Gdzieś czytałem podobny wątek,ale chyba słowo klucz w szukajce nie takie.Poda ktoś linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abs Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 sprobuj nasmarowac uszczelke jakims preparatem natluszczajacym, widzialem gdzies jakis specjalny do uszczdelek, a nawt glupim PLAKIEM powinno pomoc, sprobowac zawsze mozna, koszt niewielki, zrobic mozna samemu w domowych warunkach, czas pracy 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Trzeba będzie tak zrobić.Ciekawi mnie natomiast,czy ktoś również ma podobny problem i czy jest to tylko kwestia uszczelki, czy również braku czynnika smarnego w zawiasach,ryglu zamka lub w innym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Też u mnie coś takiego słychać, sam do końca nie wiem czy to przednie drzwi lewe, tylne czy może coś w słupku. Nie wiem jak to nazwać czy jako skrzypienie czy takie lekkie trzaski stuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Wiesz,też mam wrażenie jakby skrzypienie wydobywało się ze słupka.Jednak w wilgotne dni oraz po myciu samochodu,dźwięk ten zanika.Dlatego myślę,że to jednak drzwi.Zakupię teraz jakiś spraj silikonowy i naniosę na uszczelki i zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Popsikaj też ten ogranicznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Tak zrobię.Popsikam wszystko ,co się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYGRYS MEGAN Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 wd 40 powinno załatwić sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 WD spłynie i za chwilę znowu będzie skrzypieć. Kup smar biały, popryskaj najpierw WD dokładnie wytrzyj i dopiero spryskaj smarem. Smar kupisz w większości sklepów motoryzacyjnych. Jest bardzo przydatny. Bardzo długo "trzyma się" posmarowanych powierzchni i dodatkowo penetruje wszelkie szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa69 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 mam megane od 1,5 miesiąca. Czym częściej ją myłem tym bardziej skrzypiała. Też stawiałem na uszczelki drzwi ale po wysmarowaniu silikonem w spraju nic nie pomogło. W akcie desperacji psiknełem w zamki odpowiednikiem WD40.... i pomogło!!!. Cicho, miło. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zrobiłem wcześniej to samo, bo już nie wiedziałem gdzie szukać.Teraz nastała błoga cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maupek Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 U mnie stukanie,lub cos podobnego trzeszczenia powodowała zewnetrzna zaślepka drzwi pod klamką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi