Sławek17 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Gdzie można kupić mate wygłuszającą na maskę silnika? Chyba teraz piszę w dobrym miejscu bo z działu użytkownicy MIII ktoś wywalił mój temat już po paru minutach. Widać regulamin jest najwazniejszy :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYLO Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Allegro i jeszcze raz allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dzięki, że się odezwałeś.Wiem, że tam są maty wygłuszające ale ja myślałem o skrojonej już konkretnie do MIII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 myślę że w ASO dostaniesz ją bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 A może jest ktoś, kto ją zakładał. Pytanie czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 jak pytałem w ASO to niestety nie mieli takich mat jako akcesorium :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 bo to chyba nie jest akcesorium tylko zwykła częśc - później zerknę do Dialogysa i dam cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 tzn napisałem akcesorium, ale miałem na myśli, że nie figuruje to u nich jako dostępna część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 witam. ja zakładałem do dci bo fabrycznie w 1,5 nie ma tego . koszt 200 zł w aso. występuja w mocniejszych wersjach(np w cabrio) potrzebne 5 spinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew271 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 No mi w ASO podali cenę maty wygłuszającej do Fluenca 1,6 = 380 zł + 3zł za każda ze spinek (jest 5). We Fluencie faktycznie tylko do dCi jest dodawana w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 A czy jest widoczny efekt wygłuszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes23 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) Nie będę więcej przedżeźniał przedmówcy. Widoczny może niekoniecznie :l: Ale trochę tłumi odgłosy. Jak by co, mam na sprzedaż taką obudowę z wszystkimi zaczepami od 2.0 dci III. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 14 Lutego 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Mata wygłuszająca trochę tłumi hałas ale głównie chodzi o to żeby dłużej utrzymywał ciepło i silnik szybciej nagrzeje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 czyli lepiej ociepla niż wycisza :l: Powyżej 120km/h hałas mam trochę większy i zastanawiałem się czy zredukuję go stosując matę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Samo zastosowanie maty wygłuszającej nie wyciszy bardzo pracy silnika. Należałoby poprawić fabrykę i zastosować lepsze wygłuszenie samej komory silnika. To jest jednak już o wiele trudniejsza i bardziej skomplikowana praca. Należałoby dobrze dobrać i wymierzyć maty. Nie wiem czy można to zrobić samemu... Zastosowanie maty (oryginalnej) pod maską na pewno poprawi nagrzewanie się silnika w zimie (dużo ciepła ucieka przez "gołą" blachę maski). Kiedyś zalozyłem taką oryginalną matę do Meganki II z silnikiem 1.6 16V i efekt był natychmiastowy. Mimo że benzyna się szybciej rozgrzewa to wskazówka wędrowała w górę już po kilkuset metrach. Sam się nad tym zastanawiam w obecniej renówce... Edytowane 14 Lutego 2012 przez norbert_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi