pawelsonx Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Ostatnio spierając w necie natknąłem się na stronę gdzie przedsiębiorcy z chin oferują towar nie Hurtowo tylko w detalu. Miałem zamiar kupić clipa za 190 dolarów z przesyłką. A zamówiłem sobie skaner maxidag fr704 za 175 dolarów tak dla testów. Po transakcji i zapłacie dla firmy pośredniczącej (typ. escorow) sprzedawca poinformował mnie że nie ma takiego modelu ale ma Jp701. Po chwilowym grzebaniu w necie zauważyłem że skanery jp701 eu702 us703 fr704 to ten sam produkt a jedynie inna baza samochodów którą można zmieniać. Po mojej zgodzie sprzęt został wysłany z chin wieczorem w poniedziałek DHL-em a w środę rano zapukał kurier. Po dograniu renault przyszedł czas na testy skaner łączy się z ABS poduchami i silnikiem.W ABS wykrył zamrożoną ramkę czujnik przedni prawy i wykasował. Testowałem również na bmw520 z 99 roku skaner również hula jak również ze space wagonem z 1998 roku. Czyli skaner nie jest gówienkiem typu obdII Poniżej filmik z mojej rozkminką z dnia dzisiejszego http://www.youtube.com/watch?v=8MruY2hLOAs Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holler Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Ja, natomiast, nabyłem za pare euro skaner U480 CAN OBDII dedykowany jak nazwa wskazuje do aut wyposażonych w obd II. Jako że posiadam megane I Ph II i wyczytałem że dopiero megi II ma obd II, jak wielkie było moje zdziwienie że skaner jest w pełni kompatybilny z moim samochodem!! Prosta rzecz ograniczająca się w zasadzie do diagnostyki silnika ale przydatna i tania metoda na wstępną diagnozę i pozbycie się zapalonej kontrolki check engine. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi