cichy.waw Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam, i mam pytanie do tych co byli na pierwszym przeglądzie po 30 tyś, z rozpiski w książce wynika że powinno się wymienić olej oraz filtr kabinowy czy wam coś jeszcze wymieniali a co z klockami ile wytrzymują km. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Olej napewno, ale czy filtr kabinowy to nie wiem. Co do klockow ja wymienilem przednie przy 48tys bylo juz ich bardzo malo. Tylnych jeszcze sporo zostalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkoza Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ja na każdym przeglądzie zmieniam wszystkie filtry (olej, paliwko, kabinowy) + co dwa lata płyn w układzie chłodzenia i hamulcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilmeN Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam, Mam pytanie do kolegów/koleżanek otóż umówiłem się na pierwszy przegląd gwarancyjny (po 2 latach) i przy okazji zapytałem pani w serwisie jaki jest mniej więcej koszt takiego przeglądu no i lekko mnie wcięło jak usłyszałem kwotę ok 1300 zł. W związku z tym mam takie pytanie do tych co już odbyli taki przegląd jaka była ich cena. Dodam ze chodzi o Megane III 1.4 TCE. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 cytowanie W Krakowie (dealer Łyko) powiedzieli mi 870 bodajże. Jeszcze nie robiłem. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 z doswiadczenia z MII - szukaj taniego ASO lub partnera który może robic przeglądy - maja zdecydowanie inne ceny i zawsze zabieraj swoje klocki. Aso to zdziercy - ja za wymiane samego oleju zaplacilem ponad 150pln - olej mialem swoj - ich byl filtr i robota. Przy przegladzie w MII po 4 latach zaoszczedzialme pond 500zl robiac wszystko kilkanascie km od Łodzi w ... Kutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Wymiana oleju (ich olej) + filtr + wyszło w trakcie przeglądu - czyszczenie klocków hamulcowych tył = ~650 zł. Filtr kabiny był wymieniany w trakcie akcji wiosennej dot. klimatyzacji. Obowiązkowe jest olej + filtr + filtr kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janko74 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Pierwszy przegląd + czyszczenie klocków hamulcowych (piszczały jak diabli) = 640zł. Filtr kabinowy wymieniany był wcześniej. Edytowane 1 Października 2011 przez Janko74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabcio Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam, Ja za przegląd płaciłem 900zł ( wymiana oleju + filtr oraz wymiana filtru kabiny ) dodatkowo zalecam wymiane filtru powietrza ( ten przy silniku) w ASO powiedzieli mi, ze spokojnie 50tys wytrzyma hahah :) jak zobaczyłem jego stan po 30tys to już wiem czym by się skończyła jazda po kolejnych 20 tys. Co do kloców to powoli zbilżam się do wymiany tyłu ( 40tys już prawie zrobione) niestety automatyczny hamulec postojowy jak tłumaczył mi pracownik ASO powoduje szybsze zużycie klocków na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andik770 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam, Czy w Krakowie ktoś robił przegląd w megi 1,4Tce ja sie po mału zbliżam do 30tyś Chciałbym wiedzieć gdzie robicie no i za ile;-) dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) [ciach] Ja robiłem kilka miesięcy temu - zapłaciłem chyba 650 ale bez wymiany filtra kabiny(bo robilem wcześniej). U Łyko na Aleji Pokoju Regulamin pkt. 5.13 0cool Edytowane 16 Grudnia 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi