woj Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Renault Megane II . Podczas odpalania , nie za każdym razem wydobywa się głośny zgrzyt . Myślałem , że to rozrusznik . Wymieniłem bendix ale to nic nie pomogło . Proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opcja i KZFR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 no to dopadła Cię największa bolączka tego silnika - słynne KZFR :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 A znacie może jakiegoś dobrego mechanika w Łodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 woj, Poczytaj w odpowiednim dziale o warsztatach/mechanikach dla swoich okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
likom1 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam ,, podepnę się pod temat - podobne objawy ( zgrzytanie, warkot przy odpaleniu silnika) MeganeII phI, silnik V1.6 Mam podobny objaw ,, podczas dłuższego nie odpalania czyli 6-8 godzin czy po nocy , chcę uruchomić auto po raz pierwszy - naciskam Start – od razu odgłos warkotu ( warkocze jakby jakiś silnik w desce rozdzielczej zaczął pracować i trzyma ten warkot - przez około 2 sek. ( warkocze w fazie rozruchu silnika - tak długo trzyma warkotanie ) potem gaśnie silnik , prawdę mówiąc to nie wiem czy nawet dochodzi do odpalenia silnika, bo zagłusza ten warkot potem gaśnie ,,, drugie odpalenie – nie ma tego zjawiska, normalnie odpala się silnik, mogę nawet 10 razy odpalać i już tego niema warkotu. czy to słynne KZFR ? czy rozrusznik tak się zachowuje ? pozdr. lokom1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 niestety obstawiam kzfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 czy w silnikach 1.4 megane II tez wystepuje te KZFR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor2006 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 A czy z tym słynne KZFR to można jeździć czy lepiej to naprawić. mój mechanik najpierw chciał osłuchać ale przy demonstracji nagle przestało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 (edytowane) Jak nie ma innych objawów niż zgrzytanie to możesz jeszcze pojeżdzić,ja przejechałem około 60 tyś.km. i dopiero przy zmianie rozrządu wymieniłem koło. Zgrzyty zdarzały się 3-4 razy w miesiącu Edytowane 23 Czerwca 2011 przez grooha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi